Pelle Hedlund, Oliver Olsson och Pontus Karlsson – tre värvningar på sex dagar för Nybro. FOTO: PRIVAT, LEIF HELLERIN, HÅKAN HAGMAN

Nybros vilda vecka – tre nya forwards in * Center presenterad i dag * Klubbchefen öppnar för fler värvningar

Pang. Tjoff. Smock.

Nybro går på offensiven för att stärka upp truppen inför fortsättningen i Allettan och kommande play off.

Tre värvningar på sex dagar – och det kan komma mer. 

– Vi får se om något mer händer innan deadline, säger klubbchefen Rasmus Aro. 

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

De har gått lite kort om forwards sista tiden, men nu händer det sannerligen grejer i Nybros trupp.

Se här bara:

* 12 januari: Pelle Hedlund, 25, med över 100 matcher i HockeyAllsvenskan, värvas  in från Almtuna – och fick en drömdebut i sin nya klubb när han gjorde mål i segerderbyt mot Kalmar HC i ett av de första bytena.

* 17 januari: Pontus Karlsson, 24, hämtas in från Wings, där han gjort 17 poäng på 20 matcher i höst och vinter – men han är kanske mest känd för fem raka säsonger i Väsby och har i Hockeyettan gjort 105 poäng på 138 grundseriematcher.

– Det ska bli kul. Jag kommer utvecklas mycket som människa. Det är en viktig erfarenhet för mig att komma till en klubb som är ambitiös och väldigt proffsig. Det blir nyttigt för mig både som spelare och människa, säger Pontus Karlsson till Barometern.

* 18 januari: Oliver Olsson,  24, center från allsvenska Tingsryd, ansluter direkt och är – liksom Karlsson – spelklar redan till kvällens hemmamatch mot Tranås.

Olsson inledde säsongen i seriekollegan KRIF (elva poäng på 14 matcher i höstas) innan han värvades över till Tingsryd, där det blivit tolv matcher i näst högsta serien.

Nu återvänder han alltså till ligan – där han tidigare levererat 114 poäng på 163 seriematcher – och spelar resten av säsongen i Nybro.

– Det har hänt mycket i truppen den senaste tiden och jag är nöjd med att också kunna presentera Oliver Olsson. Det är en duktig spelare som varit på Hockeyettan-nivå i flera säsonger och gjort det bra, säger klubbchefen Rasmus Aro.

Är dom nöjda nu? Kan det komma mer?

– Vi kommer sitta lugna tills vidare. Jag stänger inte dörren för att mer händer innan den 15 februari, men närmaste tiden ska vi samla ihop oss litegrann. Sen får vi se om något mer händer innan deadline, säger Aro till hockeyettan.se.

Nybro har två också skadade spelare på väg tillbaka.

Både backen  Oskar Matushkin – som drabbades av ett benbrott i början av december – och forwarden Sebastian Borg är snart redo för comeback.

– Det är väl några veckor till på båda, säger Aro.

* Uppdaterad version: Nybro vann onsdagens match mot Tranås med 2–0 och Pontus Karlsson, ett av nyförvärven, gjorde mål (2–0).

ALLETTAN SÖDRA 18 JANUARI:

Visby Roma-Halmstad 1–4

Nybro-Tranås 2–0

Troja-Ljungby-Karlskrona 5–1

Dalen-Mariestad 2–3

Södra Allettans tabell – klicka här!

LÄS MER:  Jagar ny målvak – kontraktslös keeper på provträning

Svårt sjuk i covid-19 – blev nedsövd * Pekka Virta om tuffa tiden * ”Det värsta möjliga hände – jag dog nästan…”