Vi ska göra en bättre insats idag!

Efter en svag insats senast mot Skövde så vill det till för Bois att steppa upp rejält ikväll. För då väntar seriens svåraste uppgift, en bortamatch mot serieledande Dalen. Och Bois tränare Ronny Helander vet hur laget måste spela för att lyckas bättre än senast. 

Vad har du att säga om senaste matchen, debaclet mot Skövde?

– Vi är långt ifrån att komma upp i den standard vi vill hålla. Vi tar otroligt många felbeslut, skvätter puck och spelar inte lediga blad. Nej vi spelar ingen bra hockey och då vinner man inga matcher.

Var det inte så att det saknades lite fart och därmed lediga blad?

– Jag har sett om matchen och det finns ganska många gånger lediga blad och ändå skvätter vi puck. Det gör att vi åker mycket i tomme, och då blir det tråkigt att spela hockey, när man bara får jaga. Och vi får jaga otroligt mycket. Så vill vi inte spela, jag vet inte varför det blev så, jag har inget bra svar på det, men vi gör en för dålig match för att vinna. De är tråkigt, men det blir så ibland, det kommer såna matcher med jämna mellanrum, tråkigt att det blev en sån nu.

Skövde satte rätt hög press på er, blev ni överraskade över det?

– De går ganska brett och hårt, det har de gjort tidigare med, visst ibland spelar de styrspel med, men då har de ändå ofta en kille som styr högt ändå, framme vid mål, så det var ingen överraskning heller. Man ska inte försöka hitta på en massa ursäkter, men vi har haft en en sjukdomsbild som sett ut som den gjort vilket kanske gjort att man inte är helt 100 i tanken. Men jag vill inte skylla på det, men det kanske kan vara en del av förklaringen att vi inte är där riktigt. Men vi släpper det och går vidare, det är ingen idé att älta saker då det är tätt mellan matcherna, utan det är bara att steppa upp och göra en bättre insats idag.

Finns det några spelare du ändå vill lyfta fram?

– Anton Malmborg ger oss chansen att vinna, målvakterna har kommit upp i bra nivå på slutet och det är viktigt. Sedan andralinan har många och långa anfall och skapar mycket lägen. Dom tycker jag gör det bra, de ser bara bättre och bättre ut, det är kul att se. Sedan har Carl-Johan Gustavsson varit bra de senaste matcherna. Han har bra driv i åkningen och är tuff och hård. Han har hittat sin grej och jagar livet ur backarna, precis det som han är bra på.

Du pratade om att steppa upp, hur ska ni göra för lyckas med det?

– Vi pratade om det i måndags att vi ska lägga detta bakom oss och visa att vi kan spela bättre, gör man en dålig match så måste man prestera bättre i nästa. Det handlar om att komma tillbaka till att hämta puck snabbt, leverera snabbare förstapass, så vi får fart i spelet och kan bära in pucken i anfallszonen. I anfallszonen sedan är vi kreativa. Men nyckeln är att göra rätt saker så tidigt i banan som möjligt och släppa på spelare i fart.

Nu väntar en minst sagt tuff uppgift, serieledande Dalen. Vad har du för tankar kring matchen?

– Att det brukar bli roliga matcher med Dalen, senaste svängarna så gav vi dom för stor ledning i första perioden hemma och nådde inte riktigt ifatt, medan vi spelade en jämn bortamatch. Det brukar bli frejdigt spel mot dom med bra fart, det ska bli kul att ge dom en kamp.

Ni har varit minst sagt brandskattade under många allettanmatcher, hur ser skade- och sjukdomsläget ut nu?

– Nu mönstrar vi full trupp, så vi lånar ut Ludwig Collberg till Bäcken. Han har varit borta länge så han behöver få mycket speltid. Det får han i Bäcken, så får vi se hur länge det sträcker sig. Han har missat mycket matcher under sin långa rehab, och speltid är svårt att träna sig till, så vi är överens om att det blir nyttigt för honom att få den i Bäcken.

Men ni har möjlighet att ta tillbaka när som?

– Ja så är det, och det beror lite på hur det går för honom, jag kommer hålla ögonen på honom. Men det är nyttigt för honom att få upp matchpulsen. Han har spelat ett par matcher med oss nu och gjort det bra, men för att få mycket istid så blir detta nyttigt för honom tror vi.

Till sist: Vad har du att säga om den jämna tabellen?!

– Ja det är en riktigt häftig tabell! Vi har sju lag inom en poäng, så det blev lite som det skrevs inför en väldigt en jämn serie. Det innebär att kan man hitta en formtopp och ta några segrar i rad kan man avancera fort och tvärtom om man får en svacka givetvis. Jag tror det kommer vara en jämn serie, och det är väldigt häftigt att spela när det är så jämnt.

Av Krister Holm