Skön seger borta mot Tranås

Det kanske inte bjöds på någon propagandahockey från Bois sida i dagens bortamatch mot Tranås, men killarna krigade verkligen för klubbmärket och när stridsdimmorna skingrats så stod till slut Bois ändå som vinnare i matchen efter en stark vändning i den tredje perioden. Erik Olsson klev fram som stor matchvinnare sedan han gjort två mål i 2-4-segern (0-1,2-0,0-3).

Om laget

Bois saknade bara Carl-Johan Gustavsson idag, vilket gjorde att man bara gjorde små justeringar bland utespelarna. I mål valde man denna gång att matcha Isac Ohlsson.

Isac Ohlsson (Anton Malmborg)
Filip Stenlund-Tobias Aronsson

Oscar Tellström-Lukas Larsson-Jesper Lindén
Johan Frick-Jesper Broeng

Gustav Lindberg-Hugo Pettersson-Ludwig Wistén
Gustaf Malmkvist-Simon Svensson

Erik Olsson-Otto Henell-Anton Blomberg
Andreas Axelsson-Herman Lundin-Simon Niska

Första perioden

Bois inledde den första perioden bäst och har någon halvchans innan man får spela sitt enda powerplay i matchen efter en dryg minut. Det tar exakt en minut innan Bois utnyttjar det. Jesper Broeng peggar upp ett långt sidledspass och Jesper Lindén direktkrutar för kung och fosterland in 1-0 lågt på klubbsidan. Målet ger Bois mer energi och man får några långa anfall i Tranås zon och även ett par skottlägen, men skjuter utanför. Mitt i perioden åker Bois på sin första tvåa, och där har Tranås en triuppelchans med avslut från rätt nä’ra håll, men Isac Ohlsson visar sig från sin bästa sida och håller tätt. Annars var boxplay mycket starkt från Bois sida denna match. När Bois sedan fått spela med fullt manskap ett tag så kommer man i en spelvändning där Herman Lundin i en två mot etta passar över till Andreas Axelsson som direktskjuter pucken i ribban. Nära där! Med 2-3 minuter kvar får Tranås sitt bästa och längsta anfall i perioden. Tranås förstakedja får ett långt tryck mot Bois där det osar katt flera gånger om, men Isac växte ut till en jätte.

Andra perioden

Den andra perioden kom att präglas av Boisutvisningar. Två kom tidigt i perioden vilket gjorde att Tranås kunde etablera anfallsspel, även om Bois stod emot bra. Men det gav Tranås initiativet, Bois slarvade med uppspelen och Tranås kunde styra händelserna på isen. Därför var det vare sig förvånande eller orättvist att kvitteringen kom mitt i perioden, ett snyggt mål där Erik Brissle vann åkduellen från sarg in mot mål och kunde få passen till öppet mål. Och en olycka kommer sällan ensam, för i en en mot en-siuation, som inte såg farlig ut, skjuter Markus Ruuskanen ett skott som letar sig långsamt förbi Isac Ohlsson, Boismålvaktens enda misstag i matchen. 2-1 står sig sedan perioden ut, trots att Bois får spela ytterligare boxplay.

Tredje perioden

I den tredje perioden så var det Bois som jagade kvittering, det märktes. Man satte högre press på Tranås och kunde då och då också vinna pucken högt och skapa lägen därifrån. Det var också på så sätt man gjorde 3-2, snurr i anfallszonen gav en smart passning in i mitten från Anton Blomberg till Erik Olsson som snärtade iväg en rapp handledare rätt upp i krysset. Detta par hade redan innan stått för kvitteringspucken, 2-2. En utsökt crosspassning av Blomberg gav Erik Olsson övertag på sin back som han sprintade förbi och sköt ett skott som efter domaröverläggning resulterade i utjämningen. Bois 3-2 kom med dryga tre minuter kvar, och Tranås ta med knappa två minuter kvar ut målvakten för att jaga kvittering. Men Bois står emot mycket bra och först kan Erik Olsson döda värdefull tid i anfallszonen, och sedan kan Andreas Axelsson vinna pucken och lägga in matchavgörande 4-2 med bara 13 sekunder kvar.

Sammanfattning

En skön seger, inte vacker och sexig, men en krigarseger. Att vinna mot ett lag man endast har en enda seger mot de senaste sju mötena, trots att man inte spelar sin bästa hockey, är ett styrkebesked. Plus till flera, men Isac Ohlsson gör en kanonmatch i mål, Erik Olsson gör en magisk tredjeperiod bra uppbackad av Anton Blomberg, och Andreas Axelsson var en jätte i boxplayspelet. Till sist ska kaptenen Johan Frick lyftas fram för uppoffrande spel och numer med en pondus i spelet med puck vi inte sett någon säsong tidigare från veteranens sida.

Nu väntar ny match på onsdag, då mot förhandsfavoriterna Karlskrona. Ett lag Bois nu mycket överraskande har sex poängs marginal till. Med en seger där så kan Bois se tillbaka på en mycket starka första halva av serien, trots att laget saknats massor med spelare i hälften av matcherna.