Uddamålsvinst hemma mot Nyköping

Nyköping tog ledningen i matchen men Strömsbro vände och vann med 2-1 efter att Abbe Broberg noterats som tvåmålsskytt.

Hemmalaget fick en fin start på matchen när man bland annat hade ett friläge, men som under gårdagens match blev det här också en ganska tillknäppt period som slutade mållös.
Till slut skulle vi ändå få ett mål på Testebo den är helgen, och det var bortalaget som hittade in i målprotokollet när Christian Axelsson skickade in pucken från slottet och vi hade 0-1 på tavlan i inledningen av den andra perioden. Kort innan paus skulle hemmalaget också få fart på målskyttet. Det var Abbe Broberg som tog in pucken i offensiv zon på egen hand och avslutet satt ovanför axeln på målvakten till 1-1.

Abbe Broberg skulle också bli ensam målskytt i den tredje och sista perioden. Han gav hemmalaget ledningen med 2-1 när han styrde in pucken bakom Daniel Fahlström i Nyköpingsmålet efter cirka 13 minuters spel. Nyköping plockade målvakten i jakten på en kvittering men Strömsbro höll undan och tog tre viktiga poäng den här söndagen.

Strömsbro IF – Nyköpings SK 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
Skott: 32-22 (12-6, 10-9, 10-7)
Utv: 79-83 (2-0, 2-8, 75-75)

0-1 (21.58) Christian Axelsson (Johan Svensson)
1-1 (39:14) Abbe Broberg (Ernst Axel Boberg)
2-1 (53:06) Abbe Broberg (William Eriksson)

Nästa helg är vi tillbaka på Testebo med matcher både lördag och söndag när Kiruna & Boden gästar oss.