Jag tycker fortfarande det är riktigt roligt!

Inför nedsläpp i gårdagens match så fick vi glädjande nog se att trotjänaren och säsongens förstecenter Lukas Larsson skrev på för ännu en säsong. Därför var valet av intervjuobjekt naturligt, och som vanligt hade Lukas en hel del vettigt att säga…

Jag tycker det var en bra match mellan två bra ettanlag, håller du med mig?

– Ja det tycker jag. Det känns som att det var två bra lag. Det var tajt och jämnt och svårt att skapa lägen även om lagen är skickliga så det blir lägen ändå men…

Ni gjorde det tufft för dom att komma in på er kasse och de gjorde detsamma för er, eller hur?

– Ja det var så, båda lagen var starka där och där måste vi bli lite hungrigare, för det är ofta framför målen det avgörs. Så vi måste bli lite hetare i den zonen, att ta insida och skymma målvakten och ta returer för att vinna såna här matcher.

Om du tar oss period för period…

– Första perioden är ganska jämn, vi tar ut varandra och det blir inte så många lägen för något av lagen. Men de tar ledningen på ett skott direkt efter tek. I andra så är det också jämnt, men vi slarvar lite för mycket med pucken nerifrån och det straffar oss till slut och de gör 2-0. Sedan får vi powerplay och smäller dit ett direkt där och sedan i tredje perioden så tar vi över mer och mer. Det kanske blir så naturligt med i och med att vi jagar kvittering medan de kanske försvarar sig mer då de har ett mål upp. Då trycker vi på bra och har en hel del lägen och till slut får vi powerplay och smäller dit den igen. Det är skönt att vi kommit igång med powerplay igen och fortsätter göra mål där. Det är en viktig spelform samtidigt som vi är 100%-iga i boxplay.

Boxplay har fallit på plats nu…

– Ja vi var inte nöjda alls med boxplayet i början av allettan och har pratat mycket om det och nu tycker jag att vi hittat något riktigt bra där. Vi vågar sätta lite mer press där och hittat en bra balans.

Finns det några spelare du vill lyfta fram idag?

– Det är många som är bra. Jeppe (Jesper Lindén) jobbar och sliter, (Anton) Malmborg gör några viktiga räddningar i slutet, Hugo (Pettersson) är enormt bra på att driva puck och hitta ytor. Men det är många som är bra idag.

Vi fick se en höjdpunkt att du skrev på ett nytt kontrakt med Bois inför nedsläpp. Har det varit på gång ett tag eller bestämdes det nu?

– Det var Calle som hörde av sig förra veckan och frågade om jag var intresserad av att fortsätta och det sa jag att jag var. Jag tycker fortfarande att det är riktigt roligt och det är fortfarande roligt att vinna matcher. Det är någonstans tävlandet man är ute efter, och så länge man brinner för det och tycker det är kul så är det värt att lägga ner den tiden som krävs, så det var inte så mycket att fundera över.

Du har inte bara fått den största rollen i Bois du haft, du har också gjort den bästa säsongen, håller du med mig?

– Ja den största rollen är det absolut. Det har bara varit att försöka anpassa sig till det och göra det bästa av situationen och jag tycker att jag fixat det ganska så bra, så det är kul!

Nu har ni spelat första halvan av allettan, är du nöjd med hur ni gått under den?

– Ja det tycker jag. Vi tar oss till allettan på målskillnad och blir lite underdogs, så jag tycker absolut att vi ska vara nöjda med den första delen. Vi har ett gäng trepoängare och dom matcherna vi ändå förlorar har vi haft våra chanser. Vi har dessutom haft ett gäng med skador, sjukdomar och annat, så det är klart jag är nöjd med första halvan.

Är ni ett lag för övre eller nedre halvan, hur känns det?

– Vi har mött alla lag nu och jag tycker absolut att vi är ett lag för övre halvan. Vi har utmanat alla lag och skapar otroligt mycket chanser, så vi är absolut vi är ett lag för övre halvan.

Nu väntar Troja hemma på söndag, en ny tuff uppgift. Ett lag ni vann mot i premiären, tankar inför den matchen?

– Det känns som att det är en otroligt jämn serie där alla kan slå alla. Så det är bara att inför varje match bara borra ner huvudet och vara inställd på att det kommer bli en riktigt tuff batalj, att vi kommer behöva jobba rejält för att skapa våra chanser men också för att freda oss, så det är bara att borra ner och köra.

Av Krister Holm

Foto: Anna Engström