Komfortabel hemmaseger mot Kiruna

Det blev en säker seger hemma mot Kiruna den här lördagen med 5-1 efter bland annat två mål från Adam Dahlström.

Hemmalaget Strömsbro fick en fin start på den här matchen och man satte sig i förarsätet ganska omgående när Jonathan Backlund spräckte målnollan med sitt första mål för säsongen. Det var ett stenhårt skott som gick in bakom Ludvig Christoffersson. Man skulle sedan öka på till 2-0 när Adam Dahlström skickade iväg ett skott från målvaktens vänstra sida.

I mittenperioden ökade man också på till 3-0 och återigen var det Adam Dahlström som var sist på pucken när han slog in en retur från nära håll. Det målet kom i spel fem mot fyra. Gästerna spelade upp sig lite ju längre perioden gick och man trodde också att man fått in en reduceringspuck men målet dömdes borta pga hög klubba.

Men reduceringen skulle ändå komma till slut. 19 sekunder in i den tredje perioden satte Philip Kemi 3-1 på en retur för de vitklädda. Också det målet kom i numerärt överläge, men närmare än så skulle man dock inte komma hemmalaget. Strömsbro gjorde ännu ett mål i spel fem mot fyra när Philip Hägerström var sist på pucken till 4-1 och Ernst Axel Boberg satte spiken i kistan med 5-1 när Kiruna serverade hemmalaget pucken i numerärt överläge. Bobergs avslut satt distinkt bakom Ludvig Christoffersson och Rallarbo tog en komfortabel seger hemma på Testebo den här lördagen.

Strömsbro IF – Kiruna IF 5-1 (2-0, 1-0, 2-1)
Skott: 31-23 (6-11, 11-9, 14-3)
Utv: 8-6 (0-2, 4-2, 4-2)

1-0 (02:31) Jonathan Backlund (Max Freyschuss Nordin, David Deutsch)
2-0 (11:08) Adam Dahlström (Ernst Axel Boberg, Joel Holmli)
3-0 (28:38) Adam Dahlström (Philip Hägerström, William Eriksson) PP1
3-1 (40:19) Philip Kemi (Jacob Hansson, Ludvig Christoffersson) PP1
4-1 (46:23) Philip Hägerström (William Eriksson, Jonathan Backlund) PP1
5-1 (53:29) Ernst Axel Boberg (Mikael Hansson) SH1

Nästa match spelar vi redan imorgon när Boden gästar oss hemma på Testebo med nedsläpp 16.00!