Målfest med dubbel glädje

Med sex sköna poäng – och ett riktigt glädjebesked – kunde Hudik Hockey sätta punkt för den andra helgen i rad med dubbla hemmamatcher på programmet.

Bildtext: Lagkaptenen #23 Adam Byström Johansson gör 7-1. Fotograf: FlyWood Studio.

Urladdningen med 4-3 i lördagskampen mot Boden följdes upp med en riktig målfest mot bottenkämpande Kiruna som besegrades med 7-1 (1-0, 3-0, 3-1) i en match som mest blev ensidig genom HHC:s totala överlägsenhet.

Samtidigt blev det dubbel glädje för alla när det visade sig att den höga klubban i ansiktet på Carl Westberg i lördagsmatchen mot Boden inte orsakade någon allvarlig ögonskada, som många befarade när HHC:s arbetsmyra lämnade isen svårt blödande. Det blev visserligen 13 stygn runt ögat – det låter i sig som en otäck skada, men det kunde ha varit mycket värre…

Det ska också konstateras att publiksiffran vid söndagsmatchen (484 betalande) var helgens stora besvikelse. Men kanske är spelprogrammets anpassning till resorna lite för mycket för publiken när det som nu blir fyra hemmamatcher på nio dagar. Speciellt i tider med skidsport och handboll som tv-konkurrenter.

HHC drog upp tempot i både skridskoåkning och passningsspel i matchöppningen mot Kiruna, men det blev ändå inte någon riktig effektivitet och periodens enda mål kom på ett skott från blå linjen av Gustav Nielsen. Och det ska sägas att Kirunas hetaste chans i perioden kom direkt efter HHC:s ledningsmål, men Andreas Bosson – som inte fått så mycket speltid den sista tiden – såg till att hemmalaget fick gå till periodvila i ledning.

I den andra perioden tog HHC:s överlägsenhet i nästan alla spelmoment ut sin rätt och målen trillade in med jämna mellanrum och med 4-0 inför den tredje perioden var matchen egentligen över.

Kiruna öppnade den tredje perioden med ett reduceringsmål till 4-1 när hemmaspelarna blev lite för ivriga i sin offensiv och Kiruna fick ett kontringsläge i en liten del av matchen när hemmaspelarna släppte koncentrationen.

När sedan HHC fick ett numerärt överläge passade Dennis Hall på att ta en timeout och uppenbart hjälpte det som en ny tändvätska eftersom HHC gjorde 5-1 efter bara nio sekunders spel i fem mot fyra. Att det sedan blev ytterligare två hemmamål var bara ett tydligt resultat av klasskillnaden mellan lagen. Och efter 1-5 mot Strömsbro på lördagen och 1-7 mot Hudik dagen efter var det bara för Kiruna-spelarna att sätta sig i bussen och i många mil åka hemåt i natten. Så’nt är också värt beundran, kan man väl få säga…

Matchfakta:
1-0 (10.10) Gustav Nielsen, ass. Oskar Klaar och Alexander Popovic, 2-0 (23.16) William Eckmyhl, ass. Jesper Wiberg och Johan Lindholm, 3-0 (24.55) Christoffer Jansson, ass.Alexander Bjurström och Oskar Klaar, 4-0 (28.15) Alexander Bjurström, ass. Oskar Klaar och Alexander Popovic, 4-1 (42.58) Anton Elenius, 5-1 (47.40 i powerplay) Jesper Wiberg, ass William Eckmyhl, 6-1 (49.34) Fredric Jansson, ass. Marcus Linderborg och Adam Byström Johansson, 7-1 (57.18) Adam Byström Johansson, ass. Henrik Olsén och William Eckmyhl.

Skribent: Lars Gösta Larsson.