Förlust borta mot Vimmerby.

Gårdagens bortamatch mot Vimmerby slutar med förlust 4-1. 

Efter den första perioden står det 1-0 till hemmalaget, målet kommer efter skott utifrån och som med bra skymning gör att pucken letar sig in i nätet bakom Albin Andersson. Hemmalaget vinner även skottstatistiken stort (18-6).

I den andra perioden är skottstatistiken i Huddinges favör (8-14) men det är hemmalaget som gör målen. Det första via en retur i powerplay och det andra kommer genom en snabb omställning där avslutet sitter kliniskt i bortre krysset.  Ställningen inför den tredje perioden är alltså 3-0.

13 minuter in i den sista perioden sätter hemmalaget spiken i kistan, detta efter Huddingeslarv bakom egen förlängd mållinje som resulterar i pucktapp och att hemmalaget efter några fina passningar kan sätta pucken i tom kasse. När det återstår ca 5 minuter av sista perioden skapar Huddinge en kontring där man kommer 2-1 och via en bra passning av Kalte och direktskott av Lindgren sätter man reduceringspucken till 4-1 och det blir även slutresultatet.

Statistik ifrån matchen:

Vimmerby HC – Huddinge IK 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)

Skott: 38-30 (18-6, 8-14, 12-10)

Utvisningar: 6 min VIM – 12 min HIK

Mål:

Period 1.

1-0 Bäckstrand (Lindgren, Andersson)

Period 2.

2-0 (PP1) Thomson (Horvath, Lindgren)

3-0 Björklund (Horvath)

Period 3.

4-0 Horvath (Söderlund, Björklund)

4-1 Lindgren (Kalte, Jonason)

Publik: 661 personer.

Nästa match spelas hemma nu på onsdag 1/2 och det är kommunrivalen Segeltorp som gästar Björkängshallen. Matchstart klockan 19:00. Då det är kommunderby är det extra viktigt att visa vilket lag man håller på, så ta fram halsduken, mössan eller matchtröjan redan nu så att du är redo inför onsdagen. Om du inte har en matchtröja sedan tidigare kommer det i samband med matchen finnas möjlighet att köpa gamla matchtröjor. Alla som bär matchtröja på onsdag erhåller en bildekal samt ett retro pin (erbjudandet gäller så långt lagret räcker).

Vi ses på onsdag!