Ny seger för Hudik – som fortsätter klättringen

Hudik Hockey tog sin fjärde raka trepoängare när Sundsvall besegrades på bortaplan med 4-2 (1-0, 0-1, 3-1).

Hudik kom ut väldigt starkt i den första perioden och bet sig fast i Sundsvalls zon under många och långa stunder. Det gav också resultat tillslut. #27 Alexander Bjurström öppnade målskyttet i matchen när han klev in och avslutade med ett distinkt skott högt upp bakom Sundsvallsmålvakten i powerplay. Detta var tredje matchen i rad som Bjurström nätade.

Hudik hade bud på fler mål men fick gå till pausvila med en 1-0-ledning och kunde vara mycket nöjda spelmässigt.

Lika nöjda var de säkerligen inte spelmässigt efter 40 minuters spel. För i den andra perioden var det ett Sundsvall som kom ut betydligt hetare och kunde kvittera till 1-1 efter bara 55 sekunders spel. Känslan var att Hudik var litegrann steget efter i den andra perioden och även om man under de sista minuterna ryckte upp sig en aning får man vara glada att 1-1 stod sig perioden ut.

Starkt nog klarade man också av tre raka boxplay och kom sedan ut i tredje perioden och hittade tillbaka mer till hur det såg ut i den första.

Backen #9 Marcus Björk följde med i anfallet och kunde efter en lite bökig situation framför målet peta in 2-1 efter 10.50. Björk som för övrigt också stod för två assist i matchen.

Mindre än två minuter senare kunde Hudik gå ifrån till en tvåmålsledning när Filip Sjöberg satte fart och fick med sig Levander och Enqvist i en 3-mot-1 situation där den sistnämnde fick passningen och kunde sätta dit pucken.

Sundsvall satsade allt framåt och kunde också reducera med 2.12 kvar i spel 6 mot 5.

Men Hudik kämpade och slet hårt och när Sundsvall på nytt plockade ut målvakten kunde i stället #22 Johan Lindholm, med just Sundsvall som moderklubb, sätta spiken i kistan i öppen kasse.

En stark bortaseger för HHC som kan ta med sig en bra första och tredje period samt tre nya poäng in som innebär att man just nu placerar sig trea i tabellen (Med en match mer spelad.)

Härnäst väntar en bortahelg när man under lördagen möter Boden och under söndagen Kiruna IF.

Du ser båda matcherna på live.hockeyettan.se.

Du har väl inte missat Hudik Hockeys Vattenskoterlotteri där du har chansen att bland annat vinna en SEA-DOO TRIXX (värde 108 975:-)?
Gå in här för att läsa mer och köpa din lott.

Skribent: Mathias Berglund