Magiska räddningar gav Bois överraskande seger

Boismålvakten Anton Malmborg var sjuk och istället fick Isac Ohlsson kliva in och stå i matchen mot Nybro. En tuff uppgift mot serieledarna, men det verkade inte bekomma Isac. Med två blixtrande snygga parader redan i inledningen av matchen visade han vägen, och när matchen summerades så hade han vunnit målvaktskampen mot Nybros stjärnmålvakt Robin Johansson. 

Vilken match ni gör!

– Ja det kan man lugnt säga! Det var skönt att åka hit och ta tre poäng, det var det inte många som trodde inför, Nybro är ett väldigt starkt lag. Jag tycker framför allt att vi jobbar väldigt hårt och alla vill verkligen vinna idag. Men vi vågar också spela hela matchen, i andra får vi också rätt många långa anfall och bra snurr i deras zon. Sedan täcker vi mycket skott och sorterar bra i egen zon, och gör dessutom väldigt bra mål.

Jag upplevde att ni spelade väldigt rakt idag, mycket pass nord-syd och mycket puckar på mål hela tiden och bra trafik framför…

– Ja det passar oss bra, vi ska spela rejält med bra adress på puckarna och det har vi i stora delar, det gör vi j-t bra.

För egen del så fick du en riktig kalasstart på matchen med två grymma räddningar på sidledsförflyttningar tidigt…

– Jo men bättre start än så är svårt att få! Det var skönt komma in i det och få göra några sköna räddningar direkt.

Du hade också en liknande i tredje perioden!

– Ja de startade starkt i tredje, synd vi inte höll undan. Men det gjorde bara att segern blev desto skönare. Nybro är ett bra lag, så man får vara beredd på att bli pressad stundtals. De är skickliga, får bra snurr och hittar instick in i mitten, men vi håller dom utanför oss på att bra sätt och är starka framför mål. Men de är ett skickligt lag.

Det visar på en mental styrka att kunna resa sig igen efter en sådan käftsmäll att tappa 3-1 till 3-3 på bara 30 sekunder…

– Ja inför tredje så snackade vi om att städa undan boxplay och hålla dom från att göra mål så länge som möjligt, men även om de får två snabba så gör vi det starkt sedan och kommer in i det och gör 3-4 och sedan stänger vi det bra. Det var riktigt starkt att kunna komma igen trots två mål i baken så fort.

Ni är nu seriens starkaste bortalag med 12 poäng på fem matcher, men bara seriens sjunde bästa hemmalag med sex poäng på sex matcher. Hur kommer detta sig?

– Det är svårt att säga, vi får hitta något sätt att tagga till lika bra på hemmaplan. Borta har vi taggat till bättre, det går nästan att känna det inför match när vi inte är det. Vi måste hitta något så vi är där mentalt även på hemmaplan.

Det kanske blir klassikern att åka buss till hemmamatcherna?!

– Ja vi får åka till Töreboda och tillbaka innan match, hahaha! Nej men något måste vi hitta på för att komma upp i nivå även hemma.

Ni ligger just nu på en fin fjärdeplats, det måste ni vara nöjda med?!

– Det är vi nöjda med, men vi vill undvika matcher när vi inte ens ger det chansen att vinna, kan vi tagga ordentligt i varje match så kan vi också vinna ännu fler matcher.

Av Krister Holm
Foto Anna Engström