Inför helgens dubbla hemmamatcher – ”Nu vänder serien och vi är laddade att gå för första sexpoängs helgen hemma och då behöver vi publikens stöd”

Halva Allettan är spelad och Väsby har skrapat ihop arton poäng på sina nio matcher. Med det ligger laget fyra i serien men endast tre poäng från en serieledning och med samma poäng som tredjeplacerade Hudiksvall som dessutom har en match mer spelad.

Det är ett facit som är klart godkänt när man ska betänka att Väsby spelat sex av de nio matcher på bortais varav två långresor till Norrland. Sådant sliter på kropparna och knopparna och därför känns det nog skönt för alla kring laget att man nu kommer att få spela sex av de nio matcherna i Renew Arena.

Till helgen väntar två raka hemmamatcher och det är ”back-to-back” möten mot förra helgens motståndare. Serietvåan Piteå HC gästar under lördagseftermiddagen och under söndagen så är det IF Sundsvall Hockey som kommer på besök.

Det är två lag som har rätt olika spelidéer. Piteå bygger sitt spel mycket på finess och teknik medan Sundsvall är ett fränt, tufft och helt enkelt härligt spelandes hockeylag som har stor frenesi i sitt spel men kanske inte riktigt med lika mycket finess i sitt spel som Piteå.

Väsby har revansch att utkräva mot Piteå eftersom de vann efter straffar förra helgen medan Sundsvall säkert är sugna på att knäppa Väsby på fingrarna eftersom de trots en fin spelmässig insats i Sundsvall fick se sig besegrade.

En stor anledning till det stavas Väsbys målvakt Victor Olsson. Han stod då sin blott andra match för säsongen men som han gjorde det. Han tog fram storspelet när Sundsvall spelade som bäst och var nog den största anledningen till att Väsby ändå till slut kunde ro hem matchen. Jag har inför helgens matcher tagit några ord med Victor vars tankar inför dessa härliga uppgifter låter enligt följande.

Sista långresan till Norrland är genomförd och det blev fyra av sex tagna poäng. Är det något som du tycker att vi ska vara nöjda med?

-Jo, det är tufft att spela dubbelmatcher speciellt på bortaplan så 4 av 6 poäng i sig är väl godkänt. Alla poäng kommer bli

viktiga i slutändan. Men nu kom dessa via en förlust och en vinst. Och vi åker ju helt klart upp för att vinna båda matcherna så helt nöjda kan vi inte vara.

Om du jämför de två genomförda insatserna från vår sida. Tycker du att de var jämförbara och vad skiljde Piteå mot Sundsvall som motståndare som du såg på det hela?

-Jag tycker vi öppnade matchen mot Piteå mycket piggare än mot Sundsvall. Kändes som vi hade bättre kontroll på den matchen mot Piteå jämfört mot Sundsvall. Även fast vi förlorade matchen mot Piteå så gör vi ändå en bra prestation. Sundsvall gjorde det bra och tryckte på hårt i början och åkte mer skridskor och fick sin press så. Matchen stod och vägde länge vid 0-0 men när vi fick in 1-0 målet så kändes det som att vi släppte lite på handbromsen och bjöd upp till bättre spel.

-Största skillnaden på lagen skulle jag säga var att Sundsvall spelade en mer fysisk och skridskostark hockey jämfört mot Piteå som hade flera individuellt skickliga spelare som gjorde det bra.

För din del blev det en härlig match i söndags när du gjorde riktigt bra ifrån dig när Sundsvall tryckte på som mest under den första halvan av matchen. Vad säger du om din egna insats?

-Jo, men jag tycker jag gjorde en bra prestation under matchen. Hade bra fokus matchen igenom. Fick samtidigt väldigt bra hjälp av laget också som täckte flera skott åt mig, och höll skotten så långt ut som möjligt speciellt i boxplay då det blev mycket press i vår zon.

På grund av skador har det inte blivit mer än två matcher för din del i Väsbytröjan i seriespel än så länge. Ändå kliver du ut och gör en kanonfajt i söndags. Hur gick tankarna inför matchen?

-Klart det var mycket tankar inför matchen, speciellt eftersom vi förlorade första matchen för helgen så var det en väldigt viktig match. Gällde att vinna för att ha chans på toppen i serien. Men det var framför allt en skön känsla i kroppen att få spela match igen. Har ju som sagt bara blivit två matcher på grund av olika anledningar men haft en trygg känsla i mitt spel då träningarna har känts bra. Fick samtidigt mycket stöd och pepp från lagkamrater inför matchen vilket kändes bra så ja, det var väldigt kul att få spela match igen.

Nu väntar returmöten mot just dessa lag till helgen på vår egna hemmais. Hur tror du att Piteå kommer att agera mot oss på lördag?

-Piteå slog ju oss senast så vi kommer vara laddade för revansch. Vi är starka på hemmaplan och kommer vilja föra spelet så mycket som de går. Så tror dem kommer spela lite mer defensivt än senast och försöka satsa mer på kontringar när dem väl får chansen.

Matchen mot Sundsvall blev rätt grinig mot slutet. Tror du att matchen på söndag kommer att vara lika tuff och het?

-Ja, det tror jag absolut att den kommer vara. Kommer att vara två laddade lag som båda vill vinna. Sundsvall som kommer vara revanschsugna och vi som får spela på hemmaplan så ja, det kommer bli en tuff och het match.

Vad i vårt spel tror du vi måste fokusera på för att kommande helgs spel ska bli så lyckosamt som möjligt?

-Tror spelet framför båda målen kommer att bli väldigt viktigt. Få bort lösa puckar från vårt slott och försöka vinna så många lösa puckar som möjligt framför deras mål. Fortsätta att vara effektiva i powerplay också så kommer vi förhoppningsvis ha en rolig helg framför oss.

Slutligen Victor, varför ska publiken komma och kika på oss till helgen när vi äntligen har hemmamatcher igen?

-Vi har spelat väldigt många matcher i serien på bortaplan och nu vänder serien och vi är laddade att gå för första sexpoängs helgen hemma och då behöver vi publikens stöd!

// # 35 – Victor Olsson

Truppen i Väsby är intakt sånär som på fortsatt skadade Axel Olsson. Det gör att Väsby har fjorton forwards, sju backar samt två målvakter att tillgå.

Varmt välkomna till helgens hockeyfester!

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mikael Einarsson