Bois satte serieledarna på plats

Bois har haft presterat riktigt bra på bortaplan hela allettan, faktiskt bäst av alla lag, men på hemmaplan har man haft det betydligt svårare. Men efter bortasegern senast mot serieledande Nybro så verkade laget ha bestämt sig för att ta samma vägvinnande spel med sig hem. För idag spöade Bois de nya serieledarna, Kalmar, med 4-2 (1-1,2-0,1-1) hemma i Mariehus arena och det var en hur rättvis seger som helst.

Om laget

Lukas Larsson och Anton Malmborg var tillbaka från sjukdom, men Boisledningen lät ändå Isac stå efter den fina insatsen senast mot Nybro. Lukas tog sin ordinarie plats i förstakedjan. Saknades gjorde dock Hugo Pettersson vilket gjorde att Ludwig Wistén fick vikariera på centerpositionen ännu en match och dessutom saknades årets genombrottsman på backsidan, Filip Stenlund. Det gjorde att laget formerades så här.

Isac Ohlsson (Anton Malmborg)

Johan Frick-Tobias Aronsson
Oscar Tellström-Lukas Larsson-Jesper Lindén

Simon Svensson-Jesper Broeng
Gustav Lindberg-Ludwig Wistén-Andreas Axelsson

Manne Håkansson-Gustaf Malmkvist
Anton Blomberg-Otto Henell-Erik Olsson

William Sundberg
Simon Niska-Herman Lundin-Carl-Johan Gustavsson

Första perioden

Inför första perioden hyllades ännu en av våra riktigt trotjänare, då Erik Olsson fick välförtjänta applåder för sina 300 matcher i Boiströjan. Det han personifierar var verkligen det Bois visade upp direkt. Fart, kraft och frenesi. Bois visade med en gång upp att Kalmar inte skulle få någon enkel resa denna eftermiddag. Man låg tätt-tätt på Kalmarspelarna som inte alls fick upp den farten i spelet som är deras signum. Den första perioden var också riktigt jämn spelmässigt, men det var ändå Bois som kom att ta ledningen. Gustav Lindberg hittar med en jättefin pass från höger sarghörn upp till Johan Frick som får fri gata mot mål då Tobias Aronsson dragit med sig forwarden som ska bevaka den ytan, och Johan kan några skär in mot mål innan han lägger den i gubbhörnet förbi Alexander Nilsson i Kalmarkassen. Kalmar hade inte många farliga lägen i den första, men de skulle komma att kvittera på ett snyggt sätt. Markus Palmberg kommer in på vänsterkanten och hittar Kaden Elder som kommer framstörtande i mitten och han vinklar in Palmbergs passning rätt upp i krysset förbi en chanslös Isac Ohlsson.

Andra perioden

Bois tar tag i taktpinnen i inledningen av den andra perioden och har bra tryck mot Kalmarmålet. Oscar Tellström har ett kalasläge när han får pucken ren med Nilsson, men Nilsson räddar backhansavslutet. När Bois sedan får spela powerplay så har man tidigt ett gyllene läge att ta ledningen då Lukas Larsson får slag på både en och två returer, men Nilsson gör fina parader. Men i slutet av powerplayet så kan han inte stå emot. Gustav Lindberg vandrar helt sonika in framför mål och drar in pucken på klubbhandssidan och Bois var i ledningen. Sedan jämnade spelet ut sig lite mer, men det var ändå Bois som skapade de vassaste chanserna. Allra vassast blev det när Andreas Axelsson styr Gustaf Malmkvists skott och Nilsson lämnar en retur som Ludwig Wistén kan raka in i tom kasse till 3-1. I slutet av perioden så är det mer Kalmar, och de får också chansen att spela powerplay. Bois spelar dock riktigt starkt framför eget mål, precis som man gjorde hela matchen, och reder ut det tämligen smärtfritt.

Tredje perioden

Bois åker på en tidigt tvåa, men också denna gång så reder man ut boxplayet på ett bra sätt. Sedan är det rätt tajt spel, Kalmar försöker sätta högre press men får inte riktigt träff på Boisarna som  oftast hittade ut på ett bra sätt, och gjorde man inte det så spelade man en stark box som Kalmar hade svårt att hitta skottlägen igen. Farligast blev det istället när de fick komma i spelvändningar, och det är också så de gör 3-2 med drygt sju minuter kvar. Skott från kanten i ett flygande anfall ger en retur som  Tatu Kokkola kan raka in. Lite retligt för Bois som strax innan dess hade ett friläge genom Carl-Johan Gustavsson, men Nilsson gjorde en fin benparad.

Bois verkade dock inte låta sig nedslås, utan fortsatte spela bra hockey. Men Kalmar är ett bra lag, och de lyckades stundtals få tryck på Bois, och de har också ett bra läge till kvittering, men en Boisspelare täckte skottet som aldrig nådde fram till Isac Ohlsson.

När Bois sedan får chans att spela powerplay strax efter så kommer Bois fyra. Tobias Aronsson får fritt skottläge från blå och framför mål står Erik Olsson perfekt placerad för att skymma och pucken hittar in i klubbhandskrysset till 4-2.

Efter det jagar och jagar Kalmar, men Bois håller dom bra stången och det är mycket närmare 5-2 än 4-3 när Kalmar tar ut målvakten. Matchen slutar dock 4-2.

Summering

En riktigt bra insats från hela laget, där man framför allt vinner den stora majoriteten av de små kamperna på isen. Alla kändes enormt påslagna, och vinner man nästan alla 50/50-dueller så har man skaffat sig ett bra läge för att vinna. Det gjorde också Bois idag. Man var starkare framför målen, man var rakare mot mål, man kom rätt i sorteringen över hela isen. Stort cred till Ludwig Wistén som i sin andra match som center i livet inte bara skötte det defensiva arbetet prickfritt, han var dessutom en trygg uppspelspunkt genom hela matchen och stod för 1+2 i matchen. Hela tiden spelbar, hela tiden trygg med pucken och vass i skridskoåkningen. Men många ska ha plus idag, Isac Ohlsson hade inte jättemycket att göra, men kom upp stort när Kalmar jagade. Johan Frick inte bara gjorde mål, han dominerade fullständigt i närkamperna. Glädjande att Tobias Aronsson fick göra mål igen, men det kom sedan han gjort två prickfria matcher mot topplag och borde betyda en stor självförtroendeboost för honom. Ja jag skulle kunna fortsätta i evighet och nämna Gustav Lindberg (1+2), Jesper Lindén (grym), Oscar Tellström (lika grym). Men alla gjorde det bra och kan man spela lika bra framöver så kan detta bli en trevlig och lång vår.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström