Hudik höll undan i pressat slut

Efter inledningen av Allettan med tre raka förluster har Hudik Hockey nu tuffat på i match efter match och är nu också i serieledning, även om det är med en match mer spelad än toppkonkurrenterna Väsby, Piteå och Boden.

Bildtext – Målskyttarna HHC; #29 Jesper Wiberg (2), #54 Hannes Lindström (1), #22 Johan Lindholm (2). Fotograf: Håkan Johansson.

Efter lördagens kraftsamling mot Boden (som nu förlorade även mot Strömsbro) tog Hudik tre nya poäng mot bottenkrigande Kiruna – något som säkert gjorde den 95 mil långa hemresan genom natten betydligt lättare.

4-5 (1-2, 1-3, 2-0) stod det på anslagstavlan i Lombiahallen i Kiruna när matchen var över sedan Hudik hamnat i en både onödig och lite märklig gastkramning under slutminuterna där Kiruna – efter en längre diskussion mellan domartrion – fick spela fyra minuter i powerplay när Filip Sjöberg åkte ut för hög klubba när klockan visade 56.04.

Kiruna kunde då reducera till 4-5 (59.06) i en match där HHC egentligen bestämde det mesta och efter sitt ledningsmål i första perioden aldrig släppte hemmalaget närmare än till två lika-lägen med 1-1 och 2-2 innan HHC gick fram till 5-2-ledning inför den tredje perioden.

Där kändes det både spel- och målmässigt som om Hudik-spelarna hade allt i sin hand, men efter ett tidigt Kiruna-mål i den tredje perioden fick hemmaspelarna lite energi och hugg på möjlig poäng i slutet, men HHC kunde alltså till slå vakt om sin uddamålsseger med klokt spel under slutminuten.

Det blev tidigt i matchen långa sekvenser av spel i anfallszonen för Hudik, som satte press högt upp i banan och ofta kunde bygga anfallen därifrån.

Hetast var kedjetrion med Jesper Wiberg, Marcus Linderborg och Johan Lindholm, som var inblandad i det mesta och som visade vägen och där både Wiberg och Lindholm blev tvåmålsskyttar och med tre assist för Linderborg.

Hannes Lindström fick också göra sitt första mål efter återkomsten till HHC när han piskade in viktiga 2-3 i mitten av den andra perioden. När sedan Jesper Wiberg och Johan Lindholm följde upp med 2-4 och 2-5 innan perioden var över var det nog inte många i Lombiahallen (620 åskådare) som trodde att hemmalaget skulle kunna ta sig tillbaka i matchen.

Ett reduceringsmål i mitten av tredje perioden gav ändå hemmalaget en möjlighet när chansen kom att spela 6 mot 4 i powerplay under slutminuterna, men längre än till 4-5 räckte det ändå inte för Kiruna.

Matchfakta:
Period 1: 0-1 (5.06) Johan Lindholm, ass. Jesper Wiberg, Marcus Linderborg, 1-1 (11.00) Hampus Landström, 1-2 (19.17) Jesper Wiberg, ass. Johan Lindholm, Marcus Linderborg.
Period 2: 2-2 (22.18) Jacob Hansson-Geidon, 2-3 (30.59) Hannes Lindström, ass. Lukas Enqvist, Filip Sjöberg, 2-4 i pp (35.41) Jesper Wiberg, ass. Samuel Eriksson, William Eckmyhl, 2-5 (38.54) Johan Lindholm, ass. Marcus Linderborg.
Period 3: 3-5 (51.04) Jacob Hansson Geidon, 4-5 i pp (59.06) Philip Kemi.

Du har väl inte missat Hudik Hockeys Vattenskoterlotteri där du har chansen att bland annat vinna en SEA-DOO TRIXX (värde 108 975:-)?
Gå in här för att läsa mer och köpa din lott.

Skribent: Lars Gösta Larsson.