Det bjöds på två riktiga revolverdueller till målfester i Lombia i helgen.

KIF besegrade Strömsbro – och hotade topplaget Hudiksvall.

Matchsponsorer: XL Bygg & LTH Traktor

Vinst med 7-4 mot Strömsbro på lördagen.

Förlust med 4-5 mot Hudiksvall på söndagen. Det blev siffrorna efter de båda hemmamatcherna.

Publiken som tog sig till Lombia fick många mål för pengarna, kan man lugnt konstatera.

Jesper Landström, Hampus Hagström och Matias Mustonen tog upp hemmalaget till en 3-0 ledning mot Strömsbro.

Men klang och jubel byttes ut mot suckar när KIF åter igen tappade en ledning i Allettan. När Adam Dahlström kvitterade med 52 sekunder kvar av den andra perioden befarade många att det var dags för ännu ett tapp.

Men den här gången lyckades Kiruna resa sig. Och det var comebackande Felix Fjällkeborn som visade vägen med sina två mål i tredje perioden.

Han behövde två minuter och 15 sekunder på sig att skjuta segern till KIF. Extra skönt för Fjällkeborn med tanke på att han har missat en del matcher på slutet på grund av sjukdom.

Matias Mustonen och Jesper Landström hittade också nät innan de tre poängen var förankrade i lördagsgodispåsen.

Det var den första trean för KIF i Allettan.

– Det här höjer moralen, det är en jäkla boost för oss, sa tvåmålsskytten Jesper Landström till NSD efter matchen.

Vad skulle den boosten innebära inför helgens andra match?

Ja, KIF stod i alla fall upp bra mot ett av Sveriges bästa Hockeyettanlag. Hudiksvall fick kämpa hela vägen in i kaklet innan man gick segrandes ur matchen.

När Johan Lindholm gjorde 2-5 i slutet av den andra perioden trodde många på en lugn seglats in över mållinjen för gästerna.

Men Kiruna gjorde match av det i den tredje perioden tack vare mål av Jacob Hansson Geidon och Philip Kemi.

Men tyvärr kom man inte längre än så.

Och med det ser en play off.-plats avlägsen ut för Kirunas del. Men helgens siffror visar ändå att man inte är några mil i från att konkurrera på allvar på den här nivån.

Och apropå siffror. 634 och 620 var publiksiffrorna i Lombia den här helgen. Riktigt fina sådana med tanke på att det har gått tungt för laget.

Nästa helg väntar en flygtur ner till huvudstaden. Väsby på lördag och Lindlöven på söndag väntar.

Om Kiruna kan fortsätta på den här vägen går inget lag säkert, känns det som.