Uddamålsvinst borta mot Boden

En stark andraperiod blev avgörande i dagens bortavinst mot Boden där matchens alla mål kom. Viktor Ehn sköt in segermålet till 1-2 i numerärt överläge.

Efter en ganska chansfattig förstaperiod hände det desto mer i den andra perioden. Den hann knappt börja innan Strömsbro hittade in i målprotokollet. Endast 35 sekunder in hittade Mikael Hansson nätet när han avslutade från nära håll. Hemmalaget skulle dock komma med en kvittering några minuter senare när man fick öppet mål och bara kunde lägga in pucken. I slutminuterna fick Strömsbro chansen i numerärt överläge och det tog man till vara på. Viktor Ehn avlossade ett skott från målvaktens högra tekningscirkel som hittade in och gästerna hade en knapp ledning inför den tredje perioden.

Det blev en spelmässigt bättre period än den första och Boden försökte febrilt att få till en kvittering men Victor Eriksson spelade stabilt i Strömsbromålet. Hemmalaget fick chansen i numerärt överläge, tog en timeout och plockade även målvakten i slutminuterna för att försöka få till ett andra mål i matchen. Eriksson stod för flera fina räddningar och med 97,06% i räddningsprocent så var han en stor bidragande faktor till att Strömsbro åker hem till Gävle med tre poäng den här söndagen.

Bodens HF – Strömsbro IF 1-2 (0-0, 1-2, 0-0)
Skott: 34-24 (12-7, 9-13, 13-4)
Utv: 2-6 (0-2, 2-2, 0-2)

0-1 (20:35) Mikael Hansson (Ernst Axel Boberg)
1-1 (22:01) Robin Höglund (Elias Edström, Alexander Wallin)
1-2 (37:01) Viktor Ehn (Mikael Hansson) PP1

Nästa match spelar vi på fredag hemma på Testebo då Hudiksvall gästar oss i slaget om Gävleborg! Nedsläpp 19.00.