Eric Karlsson lämnar KHK-båset och Viktor Kokman värvas in som ny målvakt. FOTO: LEIF HELLERIN & FREDRIK HAGEN

KHK tar in ny målvakt: ”Hoppas av vi ska spela länge den här säsongen” * Karlsson lämnar båset för ny roll

Det händer saker i Karlskrona HK.

* Viktor Kokman, 29, värvas in som ny målvakt.

* Tränaren Eric Karlsson, 29, lämnar båset för en ny roll i föreningen.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

KHK har ju målvakten Oscar Fröberg långtidsskadad och för några veckor sedan säkrade de upp Aleksanteri Heiskanen, 24, som har varit klubblös sedan Kiruna AIF drog sig ut seriespelet efter grundserien.

Han inledde med att bli straffhjälte i debuten mot Mariestad.

Men KHK är inte nöjda där.

Nu har värvat in ytterligare en målvakt.

Viktor Kokman ansluter från norska Storhamar, där han spelat i högsta ligan i tre säsonger.

Innan dess gjorde han bland annat tre säsonger i allsvenska Vita Hästen och Kokman har också några säsonger i Hockeyettan (bland annat för Borlänge och Vimmerby) på sitt cv. 

– Vi har hela tiden letat ytterligare en målvakt och gör det här dels för att jag både tror och hoppas av vi ska spela länge redan den här säsongen, säger sportchefen Michael Sundlöv till Blekingesport.

Kokman själv – som anlände till Karlskrona sent på tisdagskvällen och inte finns med i kvällens matchtrupp mot Visby – är redo för nya utmaningen. 

– Jag ser fram emot att komma till Karlskrona och vill vara med på den resan klubben vill göra. Jag har hittills 99 matcher i allsvenskan och vill göra min hundrade med KHK, säger han till KHK:s hemsida.

***

Mer nytt i KHK:

Unge tränaren Eric Karlsson, som blev nedflyttad till assisterande tränare när KHK tog in Magnus Sundquist som headcoach i mitten på januari, lämnar nu båset helt.

Karlsson kommer framöver arbeta närmare sportchefen Sundlöv med scouting och övergripande sportsligt strategiska frågor.

– Det var kanske en kontroversiell lösning att låta Eric bli assisterande tränare, men jag står för den. Samtidigt var vi överens om att göra en utvärdering och har nu gemensamt landat i det här beslutet som var gemensamt. Magnus har blivit varm i kläderna och han och Hans Ottinger tillsammans med spelarna kommer att ta den här säsongen i mål, säger Sundlöv till Blekingesport.

KHK har inlett södra Allettan svagt och parkerar just nu under play off-strecket.

* Uppdaterad version: KHK vann onsdagens match mot Visby med 4–3 sedan veteranen Alexander Bergström, 37, avgjort efter straffar. 

Viktor Kokman i Storhamars omklädningsrum. FOTO: FREDRIK HAGEN

ALLETTAN SÖDRA 8 FEBRUARI:

Visby Roma-Karlskrona 3–4 (straffar)

Skövde-Tranås 0–4

Nybro-Dalen 1–2 (straffar)

Södra Allettans tabell – klicka här!

Drömmål av Lehtimäki – efter orden från Trojas tränare * ”Jag sa åt honom att dra puckjäveln på mål” * Se kanonskottet här!