En storförlust – och en väldigt knapp sådan.

Helgen blev tung för KIF som får flyga hem till Kiruna utan poäng.

Väsby-KIF 6-1. Lindlöven-KIF 4-3.

Vad döljer sig bakom siffrorna? Om vi börjar med lördagens match var det inte mycket att snacka om.

Nico Joki sköt KIF:s enda mål i Väsby. Det betydde 2-1 och att de med KIF-sympatier på läktarna fick jubla. Men så mycket gladare än så blev det inte.

Kiruna stod upp bra i ungefär halva matchen innan Väsbys tyngd vägde över. I den tredje perioden hängde inte bortalaget med lika bra och siffrorna drog iväg.

Tabelläget känner alla till. Kiruna låg sist i serien inför helgen. En seger mot Lindlöven skulle tända ett litet hopp om play off.

Men hemmalaget tog ledningen tidigt och ökade på till 2-0. Efter det hade man en ramträff som

hade dödat matchen.

Istället hittade KIF tillbaka i den.

Marcus Runnkvist gjorde 2-1 efter att just ha kommit ut ur utvisningsbåset.

Kevin Loppatto gjorde en av sina bättre matcher i KIF-tröjan. Och det var också han som kvitterade till 2-2. Amerikanen höll sig framme och tryckte in en målvaktsretur och matchen var jämn igen. Kiruna spelade med sex man på grund av en avvaktande utvisning. Men den behöves alltså aldrig verkställas.

Med sex minuter kvar av perioden gav Theo Lundgren Lindesberg ledningen med 3-2. Felix Fjällkeborn kvitterade dock omgående.

Sebastian Kauppila lobbade in pucken från blålinjen. Fjällkeborn dök upp med en hög klubba och en snygg tennisstyrning.

Det var helt jämnt inför den tredje rundan. Och i den tog KIF över taktpinnen och styrde matchen. Ett bortamål hängde i luften. Och det var allt jämnt Kevin Loppatto som nosade till sig målchanserna.

Han slalomkörde förbi några Lindesbergsspelare men lyckades inte överlista målvakten William Kias.

Några minuter senare var Loppatto, intill den första stolpen, nära att jobba in ytterligare en retur.

Istället kom en sen och kall dusch för Kiruna. Med 1,04 kvar lämnades Elias Lindgren obevakad framför kassen. Skott, mål och tre poäng till hemmalaget.

KIF gjorde dock en sista attack och Matias Mustonen prickade faktiskt stolpen med 15 sekunder kvar av matchen.

Den tredje perioden symboliserar KIF:s alletta ganska bra. Man är stundtals bra med i matcherna, gör misstag som blir kostsamma och har inte marginalerna med sig när målen ska skjutas in.

Det gjorde att vi kan lägga Lindesbergsmatchen till säsongens rader med hedersamma förluster.