Förlust hemma mot Borås.

Det blev en tung förlust med 0-3 i gårdagens hemmamatch mot Borås.

Första perioden var helt ok ifrån Huddinges sida och när den va färdigspelad lyste 0-0 på tavlan. Cirka 3 minuter in i den andra perioden drabbas Huddinge av en utvisning och det tar gästerna tillvara på genom att ca 1 minut in 5 mot 4 spelet via ett direktskott ta ledningen med 0-1 och det är även ställningen inför den tredje perioden. Den sista perioden bjuder på två mål och det är gästerna som gör båda, det första via en snabb spelvändning där man kommer 3 mot 1 och inte gör något misstag och 0-3 görs i tom kasse då Huddinge tagit ut målvakten.

För Huddinges del återstår nu 3 seriematcher och trots förlusten lever hoppet om att knipa en av slutspelsplatserna. Huddinge hade inför matchen allt i egna händer när det gäller att spela till sig en av platserna men efter gårdagens förlust behöver Huddinge vinna återstående matcher och att andra resultat går vägen.

Statistik ifrån matchen:

Huddinge IK – Borås HC 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)

Skott: 23-24 (8-3, 7-9, 8-12)

Utvisningar: 28 min HIK4 min BHC

Mål:

Period 1.

0-0

Period 2.

0-1 (PP1) Nikko (H.Eriksson, A. Eriksson)

Period 3.

0-2 Storm (H.Eriksson)

0-3 (I tom bur) H.Eriksson (A.Eriksson, F.Eriksson)

Publik: 267 personer.

Nästa match spelas söndag 19/2 hemma mot Tyringe och matchstart är klockan 16:00.