Sex av sex poäng inkasserade i helgen

Det blev en seger med 1-2 idag borta mot Nyköping efter att Adam Deutsch stått för det avgörande målet i den tredje perioden.

Det skulle bli en mer tajt och jämn match i jämförelse med gårdagens femmålsseger mot Hanviken. Den första perioden förblev mållös trots chanser åt båda hållen. Hemmalaget hade chansen att ta ledningen på ett friläge men där stod Victor Eriksson i vägen. 1-0 skulle dock komma efter cirka halva matchen. Många trodde nog att pucken var blockerad men Isak Dahlin lyckades ändå få in den bakom Eriksson.

Hemmalaget hade bud på fler mål när man återigen kom på friläge men man lyckades inte överlista Victor Eriksson i Strömsbromålet. Istället var det gästerna som skulle hitta in med ett kvitteringsmål när Simon Hedlund hittade en liten lucka vid den främre stolpen. Man skulle också ta ledningen med cirka åtta minuter kvar av tredje perioden. Adam Deutsch höll sig kanske lite överraskat framme på en retur som han la in i ett i stort sett öppet mål. Det målet blev matchavgörande eftersom Nyköping inte lyckades komma tillbaka målmässigt. Tre sköna poäng idag, och sex av sex poäng inkasserade för de orangeklädda från Gävle den här helgen.

Nyköpings SK – Strömsbro IF 1-2 (0-0, 1-0, 0-2)
Skott: 37-39 (11-10, 20-14, 6-15)
Utv: 2-4 (2-0, 0-2, 0-2)

1-0 (29:12) Isak Dahlin (Sören Dietz Larsen, Lucas Byhlin)
1-1 (48:36) Simon Hedlund (Emil Lindgren, Viktor Ehn)
1-2 (51:50) Adam Deutsch (Sebastian Linder, William Mann)