Tung kväll för Dalen i Mariestad

Efter segern mot Kalmar senast så räknade nog de flesta med att det skulle bli poäng mot Mariestad. Så blev det inte utan laget fick se sig besegrade med 4-1 och nu väntar en minst sagt spännande avslutning av allettan.

 

En lite smågrisig förstaperiod med fysiskt spel skulle man kunna summera den första perioden där hemmalaget tog ledningen. Dalen hade häng i matchen men hemmalaget utökade till 2-0 i powerplay. Kristian Röykås-Marthinsen skulle senare reducera till 2-1 och Dalen valde efter detta att ta timeout för att samla laget och ingjuta lite ny energi. Men någon kvittering kom aldrig från Dalens sida utan istället sköt Lucas Larsson 3-1 till Mariestad vilket stod sig perioden ut.

Matchen skulle till slut sluta 4-1 till Mariestad och nu väntar en minst sagt spännande avslutning av allettan för Dalen som har Karlskrona hemma på söndag och sen avslutar man mot Tranås borta på onsdag.

 

Mariestad BoIS HC–HC Dalen 4–1 (1–0, 2–1, 1–0)

Första perioden: 1–0 (15.01) Jesper Lindén.

Andra perioden: 2–0 (2.26) Lucas Larsson (Jesper Broeng, Jesper Lindén), spel fem mot fyra, 2–1 (6.51) Kristian Røykås Marthinsen (Andreas Røykås Marthinsen, Hugo Fransson), 3–1 (9.04) Lucas Larsson (Oscar Tellström, Jesper Broeng).

Tredje perioden: 4–1 (4.27) Jesper Lindén (Simon Svensson, Oscar Tellström).
Skott: 29–20 (10–8, 10–4, 9–8).
Utvisningsminuter, Mariestad: 3×2 min, Dalen: 2×2 min.
Domare: Filip Granrud.
Publik: 1 017.