Inför matchen: Väsby vs Hanvikens SK – ”Jag har velat gå upp med ett lag sen jag kom till hockeyettan för 10-12 år sedan så det är en morot som ligger med i hela paketet.”

Dick Axelsson debuterar. Victor Andersson gör en återkomst i Väsby. Väsbys MVP ska utses av Väsby Hockeys Supportergrupp. Väsby Hockey söker en poäng för att bli bästa Hockeyettanlag inför valet av motståndare i Semifinal och motståndarna Hanvikens SK strider om en ännu bättre topplacering. Detta mina damer och herrar är förutsättningarna inför den allra sista omgången av Allettan Norra.

Spännande och festligt värre, eller hur!

Det är dessutom två formstarka lag som möts under onsdagskvällen. Gästerna från Tyresö har tagit hela tretton poäng på sina sex senaste matcher medan Väsby tagit tolv på sina fem senaste och fick alltså sin segersvit på åtta raka segrar spräckt i söndags. Då var Hudiksvall ofina nog att vinna med 2-0 och det gör att Väsby fortsatt måste ta minst en poäng på onsdag för att bli rankade som bästa laget inför kommande kvalspelet, om det är så att Kalmar tar full pott i sin sista match i Allettan Södra.

Hanviken kommer också att gå stenhårt för en seger eftersom de faktiskt har möjlighet att ta sig upp på en andraplats i tabellen om de slår oss samtidigt som Piteå vinner efter övertid borta mot Hudiksvall. Det är en väldigt stark prestation av Hanviken att ha de förutsättningarna inför sista omgången och där de kämpat lite i skymundan i Allettan. Men där deras formtopp har gjort att de så här i slutskedet har häng på absoluta tabelltoppen.

Det som utmärkt Hanviken under Allettan är att de har haft ett väldigt bra försvars- och målvaktsspel där de inför sista omgången släppt in minst mål (38) i serien. Deras målvakt Carl Lidö leder dessutom målvaktsligan med en räddningsprocent om hela 93,77% och i boxplay så städar laget undan drygt 90% av sina underlägen utan insläppta mål.

Det blir med andra ord något att bita i för Väsby som under onsdagskvällen alltså förstärker forwardslinjen när såväl Dick Axelsson och Victor Andersson gör debut. Spännande namn som alltså stärker en redan vass forwardsbesättning för Väsbys del. Jag har tagit några ord med återvändaren Victor vars tankar inför comebacken i Väsby låter enligt följande.

Hej Victor! Varmt välkommen tillbaka till oss! Vad var det som gjorde att du valde att komma tillbaka så här i sluttampen av säsongen?

-Hej Krister! Första delen var att fungerade bra nu med livet vid sidan av hockey med jobb och privat liv. Sedan även få vara med på denna resa, jag har velat gå upp med ett lag sen jag kom till hockeyettan för 10-12 år sen så det är en morot som ligger med i hela paketet.

Du har hållit igång väl med Brödernas under säsongen och där fullkomligen sprutat in poäng. Hur känns formen och hur tror du omställningen mot det spelet i hockeytrean kontra Hockeyettan kommer att bli?

-Ja, det har blivit en del poäng men det är inte närheten utav samma nivå som det blir nu Men formen känns bra och jag har spelat mycket under matcherna så själva hockey flåset är som vanligt.

Du har under säsongen spelat ihop en hel del med Dick Axelsson och det är något som är tanken att ni kommer att fortsätta göra även i Väsbyskruden. Vad är det som gör att ni funkar så bra ihop som du ser på det hela?

-Det är Jussi som sätter ihop laget som han vill men ja, det kanske är tanken. Vi har spelat ihop alla matcher i Brödernas så nu vet man hur han tänker och gör där ute på isen.

-Vet faktiskt inte, svårt att säga varför det har funkat för vi har väl tänkt hyfsat lika ute på isen.

Efter drygt en veckas träningar i benen så hoppar du och Dick in i hetluften på onsdag mot ett formstarkt Hanviken. Utifrån det, vad har du själv för förväntningar inför matchen?

-Hanviken har man mött några gånger i sin karriär och dte brukar bli full fart från deras sida. Nu har jag inte sett eller vet inte vilka som spelar där i år men tror det kommer bli en fartfylld match.

Slutligen Victor, vad kan vi förvänta oss av dig i återkomsten till Väsby och hur kul ska det bli att kliva in på isen i Renew Arena igen?

-Kommer in när det blir slutspel och det gillar jag. Dessa matcher går man och väntar på från augusti så detta kommer jag att trivas med. Finns bara ett mål och det är att gå upp 😉

// # 72 – Victor Andersson

Konkurrensen är nu benhård i truppen och Väsby ställer under onsdagskvällen i matchtruppen upp med två målvakter, sju backar samt tretton forwards.

Varmt välkomna till hockeyfesten!

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mikael Einarsson