Tränaren Dennis Hall lämnar Hudiksvall efter säsongen. FOTO: LARS SUNDIN

”Vill göra en sista bra insats tillsammans här” * Hudiks sportchef om jakten på Halls ersättare * Därför värvade de inte

Hudiksvall går in i säsongens viktigaste period.

De gör det med vetskapen att Dennis Hall gör sina sista matcher som huvudtränare.

Hur påverkar det truppen och föreningen?

– Ingenting alls, hoppas jag. Jag tror det här kan gadda ihop oss ännu mer, att den här gruppen vill göra nåt bra tillsammans en sista gång, säger sportchefen Lars ”Lillis” Lövblom.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Dennis Hall, 33, av många ansedd som en av ligans bästa tränare, kom till Hudiksvall våren 2021 och var i fjol snubblande nära att föra upp Hudik till HockeyAllsvenskan.

De är även den här våren en av de tunga favoriterna i jakten på allsvenskan, men oavsett om de lyckas eller inte kommer inte Hall att stå i båset kommande säsong.

Han är klar för en allsvensk klubb sedan en tid tillbaka och även assisterande coachen Richard Lindelöf, 23, kommer försvinna.

– Dennis har kört med öppna kort så det finns egentligen ingen dramatik i det här. Spelare och ledare kommer och går, det är så det är. Han var öppen mot mig, föreningen och spelarna att han ville vidare och vi alla är glada för hans skull, han är absolut värd den här chansen. Det är ett bra betyg för oss som förening att våra tränare är attraktiva högre upp i seriesystemet, säger sportchefen ”Lillis” Lövblom till hockeyettan.se.

* När fick du reda på det?

– Vi har haft en väldigt bra dialog hela tiden och Dennis har informerat oss vad som händer. 

* Hur tror du det påverkar truppen nu när ni går in i säsongens viktigaste skede?

– Egentligen ingenting, han och spelarna håller ett bra fokus, brinner för det här och vill nu göra en sista bra insats tillsammans. Jag tror och hoppas att här kan svetsa oss samman ännu mer som grupp och lag.

”Lillis”, 59, inne på tredje året som sportchef i Hudik, har nu börjat rekryteringen med att hitta en ny huvudtränare till hösten.

– Jag har varit i kontakt med ett par stycken, men har full respekt för det jobb de gör i sina nuvarande klubbar.

* Vad är viktigast för er här?

– Dennis och Richard har byggt upp ett arv som vi vill att de nya tränaren ska ta vidare och förvalta. Vi vill ha in en yngre, ambitiös tränare som jobbar på samma sätt som vi gjort de här åren, med uppföljningar, underliggande statistik, hur vi ska uppträda. Det är prioriterat för oss.

***

”Lillis” Lövblom valde att – till skillnad mot flera av toppkonkurrenterna i ligan – inte förstärka truppen när transferfönstret slog igen 15 februari.

Dels var det av ekonomiska skäl…

– Har du tio kronor kan du inte handla för tolv. Vi kände att ska vi ta in nån ska det vara nåt extraordinärt och såna spelare fanns inte på marknaden och det som fanns hade en alldeles för hög prislapp. 

…men framförallt sportsliga.

– Att ta in nya spelare är ju att börja en ny process och som jag sagt i nån tidigare intervju: jag tror inte på det här med quick fix. Säger vi att vill ha kontinuitet på ledar- och spelarsidan då gäller det att hantera de spelare vi har också, så vi bestämde oss rätt tidigt för att gå med den trupp vi har. Vi tycker absolut att vi har ett bra lag som, om vi kommer upp på den höga nivån som vi kan hålla när vi är som bäst, kommer att kunna vara med ganska länge i vår.

* Uppdaterad version: Hudik vann onsdagens match mot Piteå med 4–1 och slutar tvåa i tabellen, vilket betyder en direktplats till semifinalspelet. 

Text: PeO Larsson

Hudiks sportchef Lars ”Lillis” Lövblom. FOTO: FLYWOOD STUDIO

 

Så här spelas kvartsfinalerna i Hockeyettans slutspel * Så valde lagen * Datum för de åtta kvartarna * Se sändningen här!