Hudik Hockey säkrade andra platsen

Hudik Hockey och Piteå avslutade AllEttan norra genom att mötas i Holmen Center på onsdagskväll. I potten stod en andraplats i sluttabellen, en plats som innebar att det vinnande laget får stå över första play off-omgången.

Fotograf: Lars Sundin.

Det blir Hudik som får ta en minisemester i matchandet för man befäste sin placering som tabelltvåa genom att vinna med 4–1 (1–0, 1–1, 2–0).

Därmed avslutade laget en liten knackig – och mycket svängig – serie på bästa sätt, dels genom att besegra seriesegrarna Väsby med 2–0 i söndags och så 4–1 mot tabelltrean Piteå. Ett kvitto på att Hudik Hockey spelar bättre mot bättre motstånd.

Precis som mot Väsby tog Hudik ledningen i powerplay, detta sedan #92 Filip Sjöberg, via en Piteåskridsko, hittat fram till #27 Alexander Bjurström som stänkte in 1–0 bakom en chanslös Johannes Sundström i Piteås mål.

Det var bra fart genom hela perioden, som också innehöll några rejäla tacklingar, ett bevis på att matcherna numer betyder en hel del.

Piteå kvitterade 7.21 in i andra perioden sedan Petter Mäkitalo mycket elegant snirklat sig igenom hemmaförsvaret och med en backhand sprätte han in 1–1 bakom #30 Isak Johansson.

HHC svarade nästan omgående genom lagkaptenen #23 Adam Byström Johansson som snyggt styrde in ett skott avlossat av #29 Jesper Wiberg, och 2–1 stod sig perioden ut.

I det läget ledde även Hanviken sin bortamatch mot Väsby med 2–1, ett resultat som innebar att Piteå i det läget ramlade ner till fjärde plats, och man var i behov att fixa poäng mot Hudik.

Hemmalaget fortsatte dock att försvara sig bra och när #17 Marcus Linderborg drog in 3–1 i ett nytt powerplay-spel kändes det hela avgjort. Piteå försökte dock att närma sig genom att plocka ut mål-Sundström men det resulterade bara i att #22 Johan Lindholm kunde spika slutsiffrorna till 4–1 genom att lägga in pucken i tom kasse.

Hudik blev därigenom tvåa i serien och nu får man, tillsammans med Väsby, stå över första playoff-omgången, en omgång som startar redan på tisdag (7 mars). Det får Piteå göra, ett Piteå som trots förlusten slutade trea sedan Väsby vänt mot Hanviken och vunnit med 3–2.

HÄR hittar du all info om slutspelet.

För Hudik och Väsbys del, samt Kalmar och Nybro från södra AllEttan, väntar nu ett matchuppehåll till lördagen den 18 mars då semifinalspelet i playoff inleds.

Du har väl inte missat Hudik Hockeys Vattenskoterlotteri där du har chansen att bland annat vinna en SEA-DOO TRIXX (värde 108 975:-)?
Gå in här för att läsa mer och köpa din lott.

Skribent: Christer Stridh.