”Perra” Johnsson ska försöka rädda William Johannesson och Forshaga kvar i ligan. FOTO: JESSICA STRÖM & ANDERS GUSTAFSSON

Guldcoachen tar över Forshaga i kvalet: ”Sa till dom att det är erat jävla fel att jag står här” * ”Perras” underbara intervju i C More

Per-Erik ”Perra” Johnsson gör comeback som tränare.

Han hoppar nu in i båset igen och ska försöka rädda Forshaga kvar i ligan – och skickade direkt en passning efter första mötet med spelarna.

– I går sa jag till dom att det är erat jävla fel att jag står här…

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Forshaga har haft en blytung säsong och tvingas till kvalspel för nytt kontrakt i Hockeyettan.

Krisdraget inför kvalserien?

De byter tränare.

Tim Rivest, 44, får lämna och rutinerade Per-Erik ”Perra” Johnsson, 64, får uppdraget att coacha FIF kvar i ligan.

– Vi kände att vi var tvungna att göra en förändring inför kvalserien. Vi behöver ny energi nu om vi ska fixa det här, säger ordföranden Christer Larsson till NWT.

”Perra” Johnsson är kanske mest känd för att han tog Färjestad till SM-guld säsongerna 2005/06 och 2008/09.

Han har också tränat Skellefteå AIK, Timrå, AIK, Modo och Leksand i SHL.

Hans senaste uppdrag var säsongen 19/20, då han hoppade in i SHL-klubben Oskarshamn under våren innan pandemin stängde ned den säsongen.

Men nu gör han alltså comeback i båset och den tungt meriterade tränaren var med i C More Hockeys sändning på torsdagskvällen och fick där förklara varför han – som gjort några säsonger som spelare i Forshaga och även varit tränat klubben tillsammans med Gunnar Johansson – nu hoppade på det här uppdraget.

– Det var lång resa och massa funderade och så…men sen lite känslomässigt också att en har vart där och kan jag hjälpa dom så tänkte jag väl till slut att ”jag försöker” .

Han träffade spelarna på onsdagen.

Bland det första han sa?

– I går sa jag till dom att det är erat jävla fel att jag står här. Hade ni gjort bättre ifrån er hade jag sluppit det här, sa ”Perra” till C More och rev ned skratt från studion.

Han fortsatte:

– Då skrattade dom (spelarna) också lite så det är ju ett bra sätt att börja saker och ting på. 

Förutom ”Perra” Johnsson består ledarteamet i kvalserien av Linus Hernström och Mathias Fransson, som båda blir kvar kring laget.

Dessutom flyttas Erik Johansson upp från J20-laget.

Kvalserien för Forshaga börjar preliminärt 12 mars.

12.00 söndag – vem tar vem? * Se valen till kvartsfinalerna live på Hockeyettan Play * De väljer först – så rankas lagen