PRESSMEDDELANDE

Stor satsning på egna juniorer
– sju skriver utvecklingskontrakt

Örnsköldsvik Hockey Förening – ÖHF – kan idag presentera sju spelare som skrivit utvecklingskontrakt med Hockeyettan-laget. Satsningen kopplas till föreningens första mål om att vara ledande när det gäller att ge unga lokala spelare chansen. Det handlar om backarna Emil Jonsson, Hampus Karlström och Oscar Liv, samt forwardskvartetten Elias Boström, Felix Löfdahl, Anton Skogetun och Sander Skröder.

– Utvecklingskontrakt är någonting som föreningen jobbat med under en längre tid. Nu ger vi de här sju spelarna möjligheten att starta upp säsongen med Hockeyettan-laget och det finns möjlighet att ta en ordinarie plats i truppen, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF och fortsätter:

– Vi vet att det i den här åldern kan mycket hända på några månader och det ska bli intressant att följa dem på den här resan. Vi kommer att utvärdera löpande, och några veckor in på issäsongen kommer vi ta beslut för vad som är bäst för individer, lag och förening. Vi ser vår struktur med samverkande A- och Junior-lag som den enda hållbara och långsiktiga grunden till framgång menar Edlund och betonar också att:

– Allt stämmer också väldigt väl mot föreningens andra mål – att vara en samlingsplats  för spelare som brinner för sporten och har ett eget sunt driv för att utvecklas. Når de inte till en ordinarie plats i Hockeyettan-laget en given säsong, vill vi se att de utgör en stomme som leder J20-laget.