J18 klart för kvalserien – hemmapremiär 12/3 mot Lindlöven!

Hudik Hockeys J18-lag är klart för kvalserien till nästa säsongs regionala serie. Man är det efter att i en högdramatisk kvalomgång mot Malung vunnit efter ett straffavgörande. För J20 tog säsongen slut i lördags då man även föll i andra playoff-matchen mot BIK Karlskoga.

Regelbundet gör Christer Stridh nedslag i vår juniorverksamhet – Framtidens HHC:are – där han skriver om det som har varit och det som komma skall. Stort TACK till våra partners Holmen IggesundHSP GripenMaxi ICA Stormarknad & Din Bil Hudiksvall som möjliggör vår satsning på Framtidens HHC:are!

Spelprogrammet för Kvalserien till J18 Region Väst finns HÄR.

J18

– Det blev verkligen dramatik på hög nivå. Det är inte lätt som 17–18-åring att spela vinna eller försvinna matcher, men grabbarna gjorde det otroligt bra, sa tränaren Nils Strandman.

Playoff-spelet till kvalserien hade ju ett litet speciellt upplägg. Lagen möttes hemma och borta, och hade de då vunnit en varsin match följde ett övertidsspel och straffavgörande direkt efter andra matchens slut.

Det var exakt vad som hände mellan Malung och HHC.

Den första matchen spelades i Holmen Center förra torsdagen, och då åkte J18 på sin första förlust (4–7) för säsongen.

– Vi gav oss ingen chans att vinna hemmamatchen då vi drog på oss alldeles för många utvisningar och det håller inte mot ett så bra lag som Malung, sa Strandman.

Det innebar att man var tvingad att vinna söndagens retur i Malungs ishall för att få till en matchavgörande i efterhand.

– Vi sa att vi måste ha en annan matchbild än i hemmamatchen, och ta det byte för byte. Spelarna följde matchplanen perfekt, sa Strandman.

Det blev en tuff match där HHC dog tog ledningen flera gånger om. 1–0 (Måns Fagerström), 2–1 (Nils Strömbom), 3–2 (Måns Fagerström), men Malung kom hela tiden tillbaka och kvitterade.

Men när Sixten Frånberg satte 4–3 i tredje perioden orkade inte Malung kvittera en gång till och det hela skulle därför avgöras med ett förlängningsspel på tio minuter, och efter dessa mållösa minuter väntade ett straffavgörande.

Johannes Audell satte HHC:s första straff. Sedan följde en varsin missad straff innan Malungs Kristoffer Lund kvitterade. Men ny HHC-ledning direkt när Wincent Enarsson satte 2–1 och när sedan John Markusson räddade Malungs tredje straff bröt det stora HHC-jublet ut.

– Jag måste erkänna att jag inte hade så mycket röst kvar på söndag kväll, men det var det värt, sa Strandman.

– Jag tycker väl också att vi överlag i de två matcherna var det bättre laget och därför kändes det rättvist att vi kunde förlänga säsongen.

Nu väntar alltså en kvalserie mot Falun och Strömsbro (från regionala serien), samt Lindlöven, som i likhet med HHC vann sin playoff-match. De två bästa lagen spelar i regionala serien till hösten.

– Nu har vi fått ladda om batterierna inför kvalserien, en kvalserie som inleds med hemmamatch mot Lindlöven på söndag, sa Strandman.

Det var inte bara spelarnas, och ledarnas batterier, som behövde en omladdning den här veckan – det behövde även Strandmans röst…

Spelprogrammet för Kvalserien till J18 Region Väst finns HÄR.

J20

För J20 är det färdigspelat eftersom BIK Karlskoga – som väntat – blev för svårt i playoff. HHC bjöd ändå på hyfsat motstånd i hemmamatchen som slutade 1–5. I returen vann Karlskoga med 8–1.

Laget hade som målsättning att ta sig till playoff och det lyckades man med. Att det sedan skulle ta stopp mot suveräna seriesegrarna BIK Karlskoga var ingen överraskning.

Skribent: Christer Stridh.