Tellström efter Bois enkla 3-0-seger i kvarten mot Borlänge

Bois kunde i lördags enkelt avfärda Borlänge med hela 9-3 på bortaplan och därmed vinna kvartsfinalmötet med 3-0 i matcher. Borlänge var aldrig nära att kunna störa Bois, frågan var egentligen vara hur stor segern skulle bli. Bland annat gjorde Simon Niska sitt första mål i Bois a-lag medan Carl-Johan Gustavsson gjorde mål för andra matchen i rad, förra matchen var det ju hans tur att spräcka nollan i a-laget. Enda spelaren som gjorde två mål var dock en mer van målskytt. Oscar Tellström toppar därmed hela slutspelets poängliga med åtta poäng på tre matcher.

Oscar Tellström, ni vann kvartsfinalen mot Borlänge med klara 3-0 i matcher, hur känns det så här ett par dagar efter?

Det kändes riktigt skönt att kunna vinna, Vi gjorde tre bra matcher, det var kul.

Vad tyckte du om matchserien?

Vi visade att vi var större och starkare, vi fick ett bra flow och gjorde mål på lägena. Vi har ett bra flow i gruppen, och det känns skönt att vinna med 3-0 för styrkan i laget.

Ni kunde också rulla runt på mycket folk, är sånt viktigt?

Det är klart det är viktigt och att alla får känna på att spela playoffhockey. Vi har ett starkt lag där alla rullar på och kör, det är viktigt och kul att alla tar för sig.

Hur ser du på utvecklingen av laget under säsongen?

Det var en strulig höstserie, det var mycket som hände och mycket skador, men i allettan så har alla gjort ett grymt jobb och stämplat in med sitt, det är riktigt kul!

Det sprutar av harmoni om gruppen nu!

Ja det är en bra känsla i gruppen och det är klart att det hjälper till att gruppen mår bra när vi vinner så mycket som gjort.

Det har också gått bra för din egen del, du leder just nu slutspelets poängliga! Du måste vara nöjd?!

Jadå, sedan har jag spelat med ”Jeppe” (Jesper Lindén) med som gör en hel del mål, när han är i sitt esse är det bara att passa honom så sköter han resten.

Men du har också gjort egna mål, ett riktigt spektakulärt sådant var din 8-1-mål där du fick en riktigt luftpastej serverad av Lukas Larsson. Har du gjort något sånt mål förut?

Inte vad jag kommer ihåg. Det var en riktigt fin passning, det var bara att åka in i pucken, får man sån är det bara att ta tillvara på lägena.

Sitter ni och spånar motstånd inför semifinalen nu?

Allt är inte klart än, Boden och Borås är väl inte klara ännu. Men jag har inte så stort fokus på vilka som väljer oss, de som möter oss får ett tufft motstånd.

En annan detalj som funkar otroligt bra just nu är powerplay där ni ligger över 40%. Vad är det som gör att det funkar så bra där just nu?

VI har två starka powerplayformationer som släpper puckarna snabbt och vi har många starka skyttar. Sedan är det skönt att vi fått in André (Astley Rydberg) framför mål, det är skönt vi har någon som krigar hårt för att skymma och som sätter lägena när de dyker upp.

Till sist: Hur långt kan det här bära?

Vi har som mål att spela kvalserie och kriga om en plats att gå upp, och den potentialen finns i laget tycker jag. Det ska bli kul det som komma skall!

Av Krister Holm