Dags för J20-kval, Johan Lööf inför det

Nu är det dags för kval upp mot Region Syd för J20. I kvalgruppen är det 3 lag och alla möter alla hemma-borta och gruppsegraren går upp. Övriga lag i BoIS grupp är Vita Hästan (spelade i Region Syd denna säsong) och HC Dalen. Första matchen spelas onsdag 15/3 kl.  19.00 hemma mot HC Dalen. Jag pratade lite med en av de junioransvariga, Johan Lööf, inför kvalet.

Vad är dina tankar inför kvalet?

Det ska bli spännande! Redan när de började träna sommarträning i maj så var det detta de hade i kikaren. De har varit sugna på revansch sedan förra året när de åkte ur. Det är nästan samma lag som var med förra året. Jag vet att de är väldigt sugna på att spela.

De hade en chans näst sista omgången i serien att säkra seriesegern och direkt uppflyttning men förlorade borta mot Mjölby. Direkt efteråt var alla grymt besvikna men hur lätt har de haft att tagga om tycker du?

Efter en sån match när det är mycket som står på spel så kan det vara tungt en kort period men de ställde om snabbt skulle jag vilja säga. De lyfte blicken framåt. Det är ett bra gäng vi har i juniorerna, ledarna och spelarna är fantastiska och positiva.

Nu har de haft matchledigt i ca 2 veckor, tror du det har varit bra för dem att kunna träna och ladda upp?

Ja det har sin fördel så klart. En annan fördel är att den matchen mot Mjölby blev som en kvalmatch så nu har de redan känt på det. Det känns lite mer avslappnat den här gången, de är taggade men lite mer avslappnade.

Att Vita Hästen skulle vara med i vår kvalgrupp har ju varit klart ett tag men nu i helgen spelades playoff inför kvalet klart så nu vet vi att det blir HC Dalen också. Har du någon koll på de lagen?

Ja vi har kikat lite. Jag kikade på playoffmatcherna Dalen spelade mot Hanhals  i helgen och Dalen övertygade där, de är vassa.

Nu har a-laget spelledigt i veckan så nu hoppas vi på att publiken hittar upp till Mariehus Arena på onsdag och stöttar killarna. Vad skulle det betyda för laget tror du med lite mer folk på läktaren?

Det skulle betyda mycket, spelarna vet att supportrarna i föreningen har ett engagemang runt juniorverksamheten också. Jag tror att det kommer bli ett bra stöd på läktarna. Det vet spelarna om och det skulle vara positivt.

För de som inte ser på så mycket juniorhockey så kan vi ju berätta att de kommer få se kul hockey.

Ja jag älskar juniorhockey. Vi har spelare som verkligen vill något med sin ishockey. Det blir frejdigt spel, det är inte riktigt lika strukturerat som seniorhockeyn även om man vill att det ska vara det. Det blir lite att man kör på mer, man är ung och vill mycket. Det brukar vara fartfylld hockey.

Det ska bli väldigt spännande och jag hoppas det kommer mycket folk och visar sitt stöd!

av Susanna Johansson