Stark inledning av Hudik

Hudik Hockey tryckte gasen i botten direkt i det inledande mötet med Boden i Holmen Center på lördagen. När slutsignalen gick stod det 4-0 (2-0, 2-0, 0-0) i matchprotokollet och det är siffror som också berättar en hel del om matchen och dess förlopp.

Fotograf: Lars Sundin

I två perioder spelade Hudik en fartfylld anfallshockey och ett aggressivt försvarsspel. Att hemmalaget i den tredje perioden gick ner en del i intensiteten och mest verkade vilja spela av matchen var kanske inte så konstigt med tanke på den fyramålsledning man då redan hade skaffat sig.

– Det är nog mer mänskligt än mycket annat och jag tycker ändå inte att Boden skapade så mycket. Dom hade väl några skapliga lägen, men vi kunde hålla undan utan problem, menade Hudiks assisterande tränare Richard Lindelöf.

– Och det är ju ny match redan i morgon, så det gällde ju att spara så mycket energi som möjligt. Då får vi försöka rida vidare på det här. Vi gjorde två riktigt starka perioder med två mål i powerplay och dessutom höll vi tätt i tre boxplay, konstaterade Lindelöf.

– Men Boden är ett bra lag, så vi måste spela på samma nivå i morgon, menade han.

Tyvärr var det inte bara glädje i hemmalaget efter den klara segern eftersom Henrik Olsén fick hjälpas av isen redan innan halva första perioden hade gått. Hur allvarligt det är återstår att se. Men Olsén är en nyckelspelare och eftersom Oskar Klaar är sjuk och inte kunde spela nu så är det risk för att HHC nu måste gå med en forward kort.

Det var alltså i de två inledande perioderna som HHC skaffade sig sin trygga ledning. Det fanns aggressivitet, fart, snabbt passningsspel och effektivitet som tydliga spelingredienser och när HHC spelar så här så är laget svårslaget.

Det första målet kom tidigt och innebar att HHC satt i förarsätet direkt och sedan bestämde spelbilden. Det var Henrik Olsén som satte 1-0 (3.51) när han förvaltade förspelet från Samuel Eriksson och Gustav Nielsen.

Hemmalaget fortsatte sin offensiv och tryckte tillbaka Boden under långa sekvenser och utnyttjade sedan sitt första numerära överläge genom att göra 2-0 (17.40) efter ett powerplay där pucken flyttades snabbt och där passningarna hela tiden hittade rätt. Målet gjorde William Eckmyhl med ett av sina patenterade ”smygskott” där målvakten sällan ser pucken förrän det är för sent. Filip Sjöberg och Jesper Wiberg stod för assisten.


Foto: Lars Sundin

HHC fick inleda andra perioden i numerärt underläge efter en utvisning i första periodens sista sekund. Här fick Boden en gyllene chans att få häng igen, men HHC – och främst då Johan Lindholm och Lukas Enqvist – stängde allt och låste fast Boden totalt. En sekvens i en liten del av en match som faktiskt är lika viktig som ett eget mål, men som kanske inte alltid uppmärksammas så som det är värt.

Och när sedan HHC fick spela ett nytt powerplay så kom istället 3-0 (28.39) när Jesper Wiberg pricksköt från sitt favoritläge efter förspel av Filip Sjöberg och William Eckmyhl.

HHC gjorde också 4-0 (32.27) innan andra perioden var över och den här gången var det Filip Lander som trampade in mot målet och satte pucken i nät efter assist från Christoffer Jansson och Jesper Wiberg.

Tredje perioden kan vi lägga undan. Boden hade mest av spelet när de inte längre fick sina klubbor störda av ett lite mer avvaktade HHC och när sedan Isak Johansson i målet tog allt och lite till så kunde HHC enkelt hålla undan.

Nu är det ny match i morgon (söndag) men tro inte för ett ögonblick att Boden kommer till spel som ett stukat lag. Glöm det. Här gäller det för HHC att fortsätta bestämma där ute på isen. Att ta en bortamatch brukar ofta vara nyckeln som öppnar låset i sådana här matchserier. Och det vet alla.

Du har väl inte missat Hudik Hockeys Vattenskoterlotteri där du har chansen att bland annat vinna en SEA-DOO TRIXX (värde 108 975:-)?
Gå in här för att läsa mer och köpa din lott.

Boka din plats till söndagens match här.

Skribent: Lars-Gösta Larsson