Bois körde över Piteå

Bois gjorde en betydligt bättre andra semifinalmatch mot Piteå och kunde idag vinna på bortaplan med klara 2-7 (0-1,1-3,1-3). Bois hade mer fart på skridskorna, vann fler närkamper, och spelade uppoffrande i egen zon samtidigt som man var sylvassa framåt. Nu kvitterade man matchserien och har chans att ta hem semifinalen om man vinner båda hemmamötena på onsdag och torsdag.

Om laget:

Så här ställde Bois upp i dagens match:

Tobias Aronsson – Johan Frick
Jesper Lindén – Ludwig Wistén – Oscar Tellström

Jesper Broeng – Simon Svensson
Anton Blomberg – André Astley Rydberg – Erik Olsson

Gustaf Malmkvist – Manne Håkansson
Gustav Lindberg – Otto Henell – Hugo Pettersson

Filip Stenlund – extrafw Simon Niska
Andreas Axelsson – Herman Lundin . Carl-Johan Gustavsson

Första perioden

Det är Piteå som inleder första perioden bäst, man sätter hög press på Bois backar och Bois har svårt att få något riktigt flyt i uppspelen. Det gör att Piteå kan checka fast Boisspelarna, Bois håller dock Piteå bra på utsidan och det blir inga riktigt bra målchanser för Piteå. Efter några minuter kommer Bois mer in spelet och man har några etablerade anfall genom framför allt förstakedjan, men också andra och tredje. När sedan Bois får ett powerplay så skapar man flera bra chanser innan Jesper Lindén hittar Hugo Pettersson på bortre stolpen och han kan styra in ledningspucken.

Efter det har Piteå en riktigt bra målchans när de lägger får ner pucken djupt på Bois, vinner sargduellen och passar in framför mål där Boisbackarna inte hunnit ner ännu och istället får Isac Ohlsson komma upp stort och rädda. Och bara någon minut senare så kommer ytterligare en bra Piteåchans när man från bakom Boiskassen lägger upp pucken in i slottet där en Piteåback klivit upp. Skottet täcks dock undan. Bois får strax därefter en ny chans till powerplay sedan Piteå haft en man för mycket på isen. Då är Bois ytterst nära att utöka sin ledning, när André Astley Rydberg slår en retur mot öppen kasse, men pucken glider retfullt utanför.

I slutet av perioden så böljar spelet lite grann, men inga större chanser skapas. Men det är en klart mer fysisk matchbild och det är en del gnabb efter avblåsningarna, bland annat munhuggs Otto Henell och Magnus Isaksson i slutminuterna, dock utan utvisningar som följd.

Andra perioden

Bois får ett tidigt boxplay i den andra perioden, men Bois spelar då ett riktigt bra boxplay och det är faktiskt Bois genom Erik Olsson som har den bästa chansen. Han kommer ensam in i anfallszonen, tunnlar backen och avslutar, men Piteås målvakt Johannes Sundström räddar. Men powerplayet ger ändå Piteå momentum och de har ett långt anfall där Bois tvingas slå ett par icingar. Men så lyfter Bois upp spelet, passar upp på Jesper Broeng på backplats och han direktskjuter en puck som Sundström bara lyckas bromsa upp, men det finns fart nog för att komma över mållinjen till 0-2.

Målet ger Bois enorm energi verkar det som, för efter det har man flera minuter med ruggigt tryck mot Piteåkassen. Ludwig Wistén är ytterst nära att styra in 3-0 och Lindén får ett kalasläge mitt i slottet men just som han ska avlossa skottet låses klubban delvis fast, så skottet blir misslyckat. Erik Olsson får en delikat passning av Anton Blomberg, som ger honom fri gata mot mål, men Sundström kan rädda och returen mot det öppna målet blir från lite för dålig vinkel så Erik lyfter den utanför. Det luktade verkligen 3-0 där.

Men Piteå är ett duktigt lag, och efter Boistrycket så är det deras tur att skapa en vass målchans. Jesper Ylivainio får ett bra skottläge till vänster, men skjuter utanför. Strax efter får Bois en utvisning och en minuter senare så kommer 2-1. Tommy Wargh krutar från blå och Isac Ohlsson ser ut att vara lite störd av Magnus Isaksson som är inne i målgården strax innan skottet avlossas och pucken letar sig in i just den ytan där Isaksson lämnat.

Bois skulle dock replikera snabbt. Bara tolv sekunder efter målet så hittar Jesper Lindén in till Ludwig Wistén som kommer framstormande och direktskottet sitter snyggt i nättaket till 3-1. Och bara 20 sekunder senare så vinner Jesper Lindén pucken sedan två Piteåspelare krockat. Han kliven in ett par skär och krutar in 4-1! Det föll med andra ord tre mål på 32 sekunder!

Piteå var tvungna att släppa handbromsen och trycka på framåt, och de får två bra skottlägen genom Erik Wikgren i samma byte, men Isac Ohlsson gör två kanonräddningar.

Bois får i slutminuterna powerplay, och där har man fler riktigt bra lägen, bland annat passar Oscar Tellström mot André Astley Rydberg som hade haft öppen kasse, men passningen bryts i sista sekunden, powerplayet blir resultatlöst. I slutminuten har sedan Erik Olsson ett bra läge halvren på kanten, men Sundström räddar.

Tredje perioden

Bois får en riktig kanonstart på den tredje perioden. Jesper Lindén bryter pucken i mittzonen, passar till Ludwig Wistén som passar ut på kanten till en framstormande Lindén som direktskjuter in 1-5 redan efter tio sekunder. Strax efter det får Bois en utvisning som Bois reder ut på ett riktigt bra sätt, men i följderna efter så kommer ändå 2-5. Rasmus Similä får pucken nedanför förlängd offensiv mållinje, vandrar runt Boisboxen innan han får en lucka mellan Boisforwardsen och han kan dra in reduceringen bakom en skymd Isac Ohlsson.

När Bois strax efter det åker på en ny utvisning så fanns det oro för en ny Piteåreducering, men Bois spelar uppoffrande och täcker skott, och det som ändå går igenom räddar Isac Ohlsson. Isac som för övrigt gjorde en ruggigt bra match. Piteå fortsatte dock gå för det, och satte stenhård checking mot Bois backar, och Boisbackarna uppträdde lite stressat stundtals och Piteå kunde då vinna pucken högt och skapa ett par bra lägen, men Isac Ohlsson stängde igen efter andra målet. Bois tränare Ronny Helander väljer ändå att ta timeout och efter det så spelar Bois lugnare och mer kontrollerat igen. Det gör att man hittar vägar förbi Piteås checkingspel och Bois får spelvändningar. Det ger ett friläge till Jesper Lindén som inte gör något misstag utan sätter den högt till 2-6, Jespers tredje mål i matchen. Och bara minuten senare så gjorde förstakedjan också 2-7. Lindén vinner puck, passar Ludwig Wistén framför kassen, som styr. Sundström räddar först, men returen är han chanslös på.

Sedan kontrollerar Bois matchen bra, men med drygt tre minuter kvar står Jesper Lindén upp i mittzonen. Tacklingen tar dock olyckligt och det blir matchstraff, risken finns att Jesper blir avstängd i returmatchen i Mariestad. Bois reder dock ut boxplayspelet, där imponeras man av killar som Herman Lundin och Andreas Axelsson som offrar sig och täcker skott trots att matchen är avgjord.

Summering

Bois gör en mycket bättre match idag än igår. Man vinner mer närkamper, spelar stundtals med fin fantasi och rörlighet, vinner fler närkamper och skapar också mycket mer målchanser som också resulterar i fler mål. Jesper Lindén noteras för 3+3 idag och är banans dominant, även Ludwig Wistén 2+2 ska creddas. Men även boxplayspelarna gjorde det som sagt var bra, och Isac Ohlsson var chanslös på målen och gjorde mycket bra räddningar.

Nu kvitterade Bois till 1-1 i matcher och nu väntar returmöten i Mariestad på onsdag och torsdag. Då hoppas vi att vi fyller hallen till bristningsgränsen, det förtjänar laget!