Holmgången i Holmen Center

Kamp, vilja, tuffa tacklingar, tjuvnyp, men framför allt – dramatik.

Fotograf: FlyWood Studio.

Det är bara att välja, andra mötet i semifinalserien mellan Hudik Hockey och gästande Boden innehöll det mesta, däribland otroligt dramatiska slutminuter där Boden gick från 0–3 till 3–3, men där hemmalaget avgjorde med 32 sekunder kvar.

– Det var magiskt starkt att komma tillbaka och vinna, sa HHC-tränaren Dennis Hall.

4–3 (0–0, 1–0, 3–3) skrevs segersiffrorna till.

Efter en väldigt övertygande seger (4–0) på lördagen så möttes HHC av ett betydligt starkare motstånd. Boden visade redan från första nedsläpp att hemmalaget inte skulle få en lika lätt resa fram till en ny seger, och under de första 20 minuterna var Boden det bästa laget.

– Vi förstod ju att Boden skulle komma ut mer taggade och jag hoppades att vi skulle vara förberedda på det, men vi var inte redo, utan det kändes som att vi stod på hälarna. Så första perioden var inte alls bra, sa Hall.

– Det blev bättre i andra då vi kunde jämna ut spelet.

Trots ett klart övertag från Bodens sida var det mållöst efter första perioden och det var mållöst långt in i den andra perioden också. Bodens tryck mattades av succesivt och när man tappade pucken på väg in i anfallszon kunde Hudik Hockey vända spelet.

#29 Jesper Wiberg frispelade lagkaptenen #23 Adam Byström Johansson som fick dubbla chanser. Jacob Carlsson i Bodens mål räddade första försöket, men pucken studsade ut till Byström Johanssons klubba och han kunde raka in returen i öppet mål.

Det smällde både här och där under hela matchen, många gånger helt ärliga smällar, men det bjöds också på en hel del fula tjuvnyp och det var ingen lätt match att döma för domartrion med huvuddomaren Markus Yngvesson i spetsen.


– Tredje perioden blev väldigt stökig, tyckte Hall.

HHC fick ett tidigt powerplay-läge, men man drog själva på sig en utvisning eftre bara fem sekunder. När båda lagen sedan var fulltaliga kom en till synes bill tvåminutare på Jesper Wiberg, vilket framkallade massvisa protester från de knapp 800 åskådarna (varav de allra flesta höll på hemmalaget).

Då hade domarna släppt betydligt tuffare förseelser, men HHC klarade av det numerära underläget.


Med nio minuter kvar jobbade #16 Samuel Eriksson och #22 Johan Lindholm stenhård vid sargen och Lindholm kunde skicka in pucken till en fri #27 Alexander Bjurström som petade in 2–0 mellan benen på mål-Carlsson.

Två minuter senare kom också 3–0 (#85 Lukas Enqvist), ett mål som det protesterades väldiga emot från Bodens sida. Anledningen var att #19 Carl Westberg krockade med Jacob Carlsson innan Enqvist kunde slå in 3–0 på returen.

Efter en kort överläggning mellan domartrion blåste Yngvesson och pekade på mittpunkten.

3–0 med sju minuter kvar och avgjort, eller..?

Nej då.

Bara 18 sekunder efter Enqvists mål kunde Boden spräcka nollan på #30 Isak Johansson. Alexander Wallin fick med sig pucken i kamp med #54 Hannes Lindström och fri med Johansson satte han pucken mellan benen på Johansson.

Det målet gav Boden massor av energi, och hemmalaget blev lite väl försiktigt i sitt spel i egen zon.

Boden plockade målvakten och efter 18.07 skickade Fredrik Granberg in 2–3 bakom en skymd Johansson.

HHC hade några möjligheter att skicka i väg pucken mot det tomma Bodenmålet, men man blev försiktiga och i stället för att chansa valde man spela sarg ut.

– Ett svårt läge. Vi säger att vi ska fortsätta att gå framåt, men det blev precis tvärtom.

Jacob Carlsson var in på isen en kort stund innan gästerna återigen spelade sex mot fem – och efter 19.15 kom också kvitteringen. Kevin Arvidsson skickade i väg en puck från blålinjen och framför mål stod Robin Höglund och styrde in 3–3.

Visserligen var det 45 sekunder kvar att spela men i stort sett alla inne Holmen Center var i det läget inställda på att det skulle bli förlängning.

– Jag erkänner direkt att jag var det i alla fall, sa Hall.

Men, som sagt, det återstod ju 45 sekunder…

Hudik Hockey fick in pucken i Bodens zon där Christian Nyman täckte bort första hemmaskottet, men Nyman fick inte undan pucken som hamnade hos #43 William Eckmyhl. Han tryckte i väg ett skott som gick i ribbans underkant och pucken studsade ut mellan benen på mål-Carlsson och vidare till #12 Christoffer Jansson – och han blev söndagskvällens stora hemmahjälte, detta efter 19.32.

– Mycket kamp och vilja. Nu tar vi lite ledigt på måndag, tränar lätt på tisdag förmiddag. Sedan käkar vi lunch och drar norrut upp till Boden, sa Hall.

Match tre i den här serien spelas på onsdag kväll. Vinner Hudik den matchen kan man åka hemåt redan på natten. Vinner Boden blir det match fyra på torsdag – och en eventuell femte match spelas i Holmen Center nästa söndag.

Den här söndagens match bjöd på allt, räkna inte med mindre dramatik om det skulle bli spel även nästa söndag…

Du har väl inte missat Hudik Hockeys Vattenskoterlotteri där du har chansen att bland annat vinna en SEA-DOO TRIXX (värde 108 975:-)?
Gå in här för att läsa mer och köpa din lott.

Onsdagens bortamatch ser du på live.hockeyettan.se, HT.se eller Expressen.se.

Skribent: Christer Stridh.