Sexpoängskytten Jesper Lindén på hemväg från Piteå

Med tre mål och tre assist så var Jesper Lindén isens kung när Bois igår besegrade Piteå med hela 7-2. Men matchen avslutades ändå i moll för hans egen del då han åkte på ett matchstraff med bara tre minuter kvar att spela. Hemsidan ringde upp honom på bussen på den över 100 mil långa hemfärden.

Har resan gått bra

Ja det har gått smidigt, vi är framme om en och en halv timme ungefär.

Resan går väl alltid lättare efter vinst!

Ja det hade varit tungt med 0-2, så att vi kvitterade igår gör det väldigt mycket lättare.

Vad tyckte du om gårdagens match?

Jag tycker vi spelar bättre än första matchen. Vi skapar bättre lägen och får bra utdelning, vi kommer upp bättre i det fysiska och stänger ner dom bra. Isac gör en bra match med, sedan hade vi skärpa i avsluten och fick mål vid viktiga tillfällen.

Ja speciellt viktigt kanske de två snabba målen efter deras 2-1-mål var?!

Ja speciellt Luddes (Ludwig Wisténs) 3-1 kom viktigt när de kunde fått momentum, men då smällde det direkt och sedan kom 4-1 som bonus. Sedan att vi fick mål tidigt i tredje var viktigt med, de ville säkert gå för att hämta ifatt, men då fick vi 5-1 snabbt.

Och du var glödhet! Tre mål och tre assist och ni i förstakedjan gjorde fem av sju mål…

Ja vi har hittat bra kemi direkt. Jag och Tellström har spelat tillsammans hela säsongen och ”Ludde” har jag spelat med spelat hela livet känns det som, så vi har bra kemi också. Vi skapade mycket i första matchen med, men vi fick inte riktigt utdelning, men vi var inte så långt ifrån att vinna första med, så det har funkat bra.

Du och Ludwig serverade varandra två gånger var!

Ja vi känner varandra sedan tidigare, vi är uppväxta tillsammans och vet hur den andra spelar. Så det gäller att avsluten sitter bara och det gjorde de igår och då rullade det på.

Vad gjorde ni bättre i andra matchen jämfört med första?

Första kommer vi ut bra egentligen, vi är aggressiva och smäller på bra och gör 1-0 välförtjänt. Men efter det så slappnar vi av lite, tror det ska gå lättare än det gör. Vi spelar fast oss och vi forwards blir lite för heta och går framåt för tidigt vilket gör att vi blir lite för långa i laget. Det var samma i andra matchen egentligen, vi var lite för tidiga upp, så det var ingen maxprestation igår heller.

De har satt väldigt hög press på er, och på så sätt fått fast er i egen zon. Hur ska ni göra för att lösa det?

Man får anpassa vårt spel lite, men vi kan spela oss ur den pressen på et bättre sätt, avlasta och komma djupare med forwards och inte leta långa pass, utan istället slå ett snabbt pass för att komma ur pressen. Det handlar om att göra bättre bedömningar.

Finns det några spelare att lyfta fram tycker du?

Igår så gör Ludde det väldigt bra, han jobbar hårt och gör två mål och två assist. Även (Tobias) Aronsson gör ett stort arbete i defensiven. Även Isac (Ohlsson) stod på huvudet, även om vi gjorde det bra så fick han göra några riktigt bra räddningar. Även Herman Lundin gör ett kanonjobb defensivt, särskilt i boxen.

Vad tycker du om Piteås insats, hur bra var de?

Det har varit som de flesta matcher, tufft. De har några stjärnspelare som inte gillar när det blir tuffare, med de har också några som står upp bättre. Men vi är ett fysiskt lag och försöker utnyttja det, vi kan tjäna mycket på att använda fysiken och spela ännu mer aggressivt. Men de är ett kontringsstarkt lag med skickliga spelare som är vana att göra mycket poäng.

Just spelvändningar tycker jag ni klarat av att undvika väldigt bra!

Nej det har varit några gånger de försökt sticka iväg, men vi är snabba tillbaka och backarna har bra gap. Sedan är de snabba och skickliga och ger man dem för mycket tid blir det farligt, men vi har hanterat det bra.

Vi måste tyvärr snacka om det som hände med drygt tre minuter kvar att spela också, hur gick tanken där?

Den gick inte jättelångt, jag analyserade inte direkt utan tänkte jag skulle få in en bra propp. Men han chippade pucken och försökte undvika tacklingen och då tog den olyckligt. Jag ångrade mig direkt! Men hur tanken gick är svårt att sätta ord på, man är så inne i en intensiv match, i stundens hetta så blev det dumt, det är inte mycket att göra nu.

Har du fått något besked om eventuell avstängning?

Nej inga besked än, jag gissar det kommer ikväll.

Nu vänder ni hem, vad betyder det för matchbilden tror du?

Vi får se, men vi kommer hålla oss till vår spelplan, vi spelar samma spel oavsett om vi spelar hemma eller borta. Vi vill sätta hög press och smälla på och försöka skapa så mycket lägen som möjligt. Nu ska vi försöka vinna båda hemma så vi avgör på hemmaplan.

Vad betyder publiken?

Jättemycket! I Piteå var det inte mycket publik, de har andra lag i närheten som lockar, men för oss betyder publiken oerhört mycket. De sjunger hela matcherna och det ger extremt mycket energi när vi behöver det. Det ska bli skitkul att komma hem och spela!

Av Krister Holm

Foto Anna Engström