Hudik Hockey klart för kvalserien

För sjunde gången den här säsongen vann Hudik Hockey över Boden och den här segern innebär att laget är klart för kvalserien igen. Siffrorna som tog laget till vidare spel skrevs till 2–4 (1–1, 1–1, 0–2).

Fotograf: FlyWood Studio.

HHC åkte upp till Boden med stort självförtroende efter de båda hemmasegrarna i helgen, pressen låg helt och hållet på Boden. Inledningen av matchen var ändå lite tafatt, ofta med spel längs med sargen och det var inte ofta något av lagen hittade avslut i mer centrala delar av isen.

Det gjorde inte Boden heller efter 10.08 då man tog ledningen, utan det var ett vinkelskott från Robin Höglund som lite överraskande hittade in bakom #30 Isak Johansson.

Hudik kom igen och kvitteringen kom ganska snabbt då #29 Jesper Wiberg hittade sin favoritposition i powerplay och Jacob Carlsson i hemmamålet hann inte med i sin sidoförflyttning.’

Efter en positiv start av HHC i andra perioden var det ändå Boden som tog ledningen på nytt, detta sedan Robin Höglund åkt sig fri och med en backhand sprätte han in sitt andra mål för kvällen.

Matchen stod sedan och vägde ett tag innan HHC ökade trycket mot slutet. Man hade tre bra kvitteringschanser men Jacob Carlsson höll hemmamålet fritt från påhälsning ända fram till slutminuten. Då hittade #58 Filip Lander fram med en smörpassning till #27 Alexander Bjurström som elegant la in pucken mellan benen på mål-Carlsson.

I tredje perioden hade Hudik Hockey bra kontroll på händelserna och sakta men säkert skruvade man upp tempot och satte bra tryck mot Boden-målet – något som till och med de kommenterande farbröderna faktiskt märkte.

Ledningsmålet kom efter en spelvändning där lagkaptenen #23 Adam Byström Johansson hittade in till #48 Gustav Nielsen och han såg till att Hudik för första gången var i ledningen i den här matchen,

Boden försökte och försökte, men försvarsspelet i gästernas lag höll hög klass den här kvällen och när hemmalaget plockade ut Jacob Carlsson ur målet kunde #22 Johan Lindholm definitivt skicka Per Ljusteräng och hans mannar på sommarvila.

Vila när det gäller matcher blir det också för Hudik Hockey, men bara i en vecka, för nästa torsdag (30/3) inleds det sista steget mot avancemang till Hockeyallsvenskan. Även Väsby är klart för kvalserien, detta efter att ha slagit Halmstad i tre raka matcher.

Onsdagen resultat:

Boden–Hudik Hockey 2–4 (Hudik vidare med 3–0 i matcher)

Halmstad–Väsby 2–3 (Väsby vidare med 3–0)

Sundsvall–Kalmar 4–2 (Kalmar leder med 2–1)

Vimmerby–Nybro 2–1 (Nybro leder med 2–1)

Karlskrona–Troja/Ljungby 6–4 (T/L leder med 2–1)

Mariestad–Piteå stod 3–3 och förlängning pågick när detta skrevs (1–1 i matcher innan)

Du har väl inte missat Hudik Hockeys Vattenskoterlotteri där du har chansen att bland annat vinna en SEA-DOO TRIXX (värde 108 975:-)?
Gå in här för att läsa mer och köpa din lott.

Håll utkik på hemsidan & våra social medie kanaler för biljettinformation till Kvalserien.

Skribent: Christer Stridh.