Boisseger ger en femte och avgörande match

Bois utjämnade semifinalserien till 2-2 i matcher sedan man idag besegrat Piteå i en målsnål tillställning med 2-0 (0-,0-0,2-0). Bois höll i taktpinnen större delen av matchen och cabb rättvist, men samtidigt kan vad som helst hända när det inte skiljer mer, så de 1300 i publiken kunde ändå inte andas ut förrän Andreas Axelsson satte 2-0 i tom kasse.

Om laget:

Bois mönstrade samma lag som igår, med tillägget att junioren Alex Fält kom in som extraspelare.

Första perioden

Den första perioden var den klart jämnaste. Inledningsvis var det faktiskt Piteå som hade de bästa anfallsintentionerna, då man lyckades checka fast Bois i egen zon några gånger och därifrån hitta in centralt i banan och skjuta. Isac Ohlsson såg dock hur stabil ut som helst och kunde avvärja. Bois spelade upp sig allt eftersom och skapade längre och längre anfall och hade också periodens två bästa målchanser. Först var d

et matchens kanske bästa spelare, Jesper Broeng, som drev upp på kanten förbi ett par spelare innan han kom i en två mot etta, passade över till Gustav Lindberg som sköt, men Johan Vestermark i Piteåkassen var blixtsnabb över och räddade. Nästa läge om strax efter och då då avslutade Jesper själv vilket gav en farlig retur, men Jespers klubba hakades fast och anfallet och perioden blev mållös.

Andra perioden

Bois hade ett rätt klart övertag i den andra perioden, även om Piteå stack upp emellanåt de med. Bois skapade en vass chans tämligen omgående då Anton Blomberg lyckas nypa en puck bakom mål, han passar in den framför där André Astley Rydberg direktskjuter, men Vestermark kommer upp stort. Strax efter skjuter Simon Svensson ett skott som styrs framför mål och går i en båge över Vestermark, men också precis över målet. Och någon minut senare så lyckas Otto Henell finta sig fri 3-4 meter rakt framifrån, men avslutet räddas. Piteås chanser var betydligt färre, men man har en skott från bra läge som Isac Ohlsson räddar med benskyddet, och även en puck i mål. Det döms dock bort för offside i målgården. I slutet av perioden prickar Gustav Lindberg stolpen och perioden slutar mållös.

Tredje perioden

Bois får en riktig kalasstart på den tredje perioden. Bois förstakedja får tryck i anfallszonen och pucken går till Manne Håkansson som skjuter och framför mål står Ludwig Wistén och styr in pucken till 1-0. Och strax efter ledningsmålet får Ludwig ett nytt kanonläge mitt i slottet efter ett fint pass, men skottet går över. Resten av perioden blir väldigt händelsefattig. Bois kontrollerar spelet väl, ser till att ha pucken mycket i anfallszonen. Man skapar visserligen inte så mycket, men samtidigt var det svårt för Piteå att skapa något när de mest fick ägna sig åt försvarsspel. De få gånger de ändå kom till avslut var det tämligen enkelt för Isac att avstyra, med ett undantag. En liknande styrning som Wistén gjorde mål på räddade Isac starkt. När Piteå sedan tar ut målvakten och får upp pucken på blå för skott, så täcker Carl-Johan Gustavsson skottet mycket förtjänstfullt och pucken hamnar hos Andreas Axelsson som kunde ta pucken hela vägen in i anfallszonen innan han kunde lägga in pucken i tom kasse till 2-0 och matchen var avgjord.

Sammanfattning

En rättvis och skön seger för Mariestad efter den minst sagt snöpliga förlusten igår. Många spelade uppoffrande och starkt, men Isa Ohlsson håller nollan och Jesper Broeng spelar otroligt starkt hela matchen och får de stora plussen efter matchen. Nu åker laget upp till Piteå för en femte och avgörande match som spelas på söndag.