Ett nyförvärv och en förlängning dagens nyhet hos ESK

Enköping har värvat backen Mattias Eklund från Surahammar. Här i kamp med Edvin Wiklund under en match i vintras. Foto: Håkan Hagman

En kontraktsförlängning och lagbyggets första nyförvärv är dagens nyheter från Enköpings SK inför kommande säsong i Hockeyettan. Backen Mattias Eklund hämtas in från Surahammar medan Maximilian Popovic förlängt sitt kontrakt med ytterligare två säsonger.

Silly seasons första nyförvärv alltså klart hos Enköping då backen Mattias Eklund kommer hem till moderklubben igen efter åtta säsonger ute på vift.

Efter att ha fostrats från hockeyskolan upp till juniorlaget hos Enköping har hockeyresan gått många mil och sannerligen inte raka vägen. Eller vad sägs om resan Märsta – San Diego – Tranås – Alvesta – Järfälla – Skellefteå – Tyringe – Surahammar och Järfälla.

Totalt är 25-åringen nu uppe i 202 spelade matcher i Hockeyettan varav blott två matcher hittills är hemma i Bahcohallen i ESK-tröjan.

— Det ska bli jätteintressant att följa Matte hemma i ESK igen. Han har ju gjort sina år i ligan nu och blivit rutinerad på den här nivån. Som jag ser det så är han främst en defensivt duktig back, men eftersom jag vet att han är en gammal forward så ser jag att det finns en potential att utveckla honom till att bli mer av en tvåvägsback, menar ESK:s sportchef Christian Nordenberg.

Nordenberg har också gjort klart med en viktig kontraktsförlängning. 24-årige forwarden Maximilian Popovic blir kvar i ytterligare minst två säsonger.

Den tidigare dubbla JSM-mästaren (med Modo) har två säsonger i ESK-tröjan bakom sig efter att ha anslutit från Vimmerby.

— Jättekul att vi får behålla Max. Han är ju en rivig spelartyp med bra storlek och som kan användas i alla roller och det jag hoppas vi kan utveckla kommande säsong är att få honom mera rakt på mål och producera mera avslut. I mina ögon är han en joker som är redo för nästa steg i utvecklingen, kommenterar Nordenberg.

ESK:s lagbygge 23/24 >>

 

Maximilian Popovic blir kvar i ESK. Här i en match borta mot Köping i vintras. Foto: Håkan Hagman