Bara Hudik utan poängförlust

Efter två omgångar av den allsvenska kvalserien är Hudik Hockey det enda laget som ännu inte tappat poäng. Med två inledande segrar har HHC därmed tagit plats i förarsätet och skaffat sig ett riktigt bra läge inför fortsättningen.

Bildtext: Våra två målskyttar, #29 Jesper Wiberg och #22 Johan Lindholm. Foto: Håkan Johansson

2-4 (0-1, 1-1, 1-2) stod det på anslagstavlan i Piteå när matchen var över sedan HHC först gått fram till en tvåmålsledning i början av den andra perioden, men där Piteå fick mycket god hjälp av två HHC-utvisningar och kunde gå fram till 2-2 tidigt i den tredje perioden.

I det här läget av matchen stod det och vägde innan HHC tog tillbaka ledningen och till slut kunde jobba hem en ny fullpoängare efter två mål vardera från Jesper Wiberg och Johan Lindholm – det sista och definitivt avgörande målet från Lindholms klubba i tom kasse när Piteå i slutet försökte gå för en kvittering.

Tyvärr tvingas vi också konstatera att Marcus Björk sänktes i en kollision i slutet av matchen och fick hjälpas av isen. Efter en längre diskussion enade sig domarna om att inte vidta någon åtgärd.’

I den första perioden försökte lagen koppla grepp på varandra och det fanns chanser åt båda hållen. Piteå försökte stänga mittzonen och HHC hade svårt att hitta vägar ut ur egen zon med kontroll på pucken.

HHC:s ledningsmål kom efter 18.50 när Jesper Wiberg åkte slalom genom Piteå-försvaret och iskallt släppte pucken under Piteå-målvakten John Westermark. Ett mål som vi utan tvekan placerar högst upp på listan över den här säsongens soloprestationer.

HHC:s andra mål fram till 0-2 tidigt i den andra perioden var också en läckerhet som Alexander Bjurström regisserade med en rundtur genom Piteå-zonen innan han hittade Marcus Linderborg som bara styrde in pucken till Johan Lindholm som enkelt satte HHC:s andra mål.

I det här läget av matchen var det inte mycket som tydde på att Piteå skulle kunna resa sig, men med hjälp av två raka HHC-utvisningar kunde hemmalaget gå fram till 2-2 och under några minuter fanns det också ett hot mot HHC-segern.

Men så klev Jesper Wiberg fram igen och ur en trasslig situation framför Piteås mål kunde han ta sig till skott och sätta dit viktiga 2-3. Svar på tal, kan man kanske säga, eftersom det var han som satt utvisad när Piteå kvitterade. Det var Jesper Wibergs fjärde mål på två matcher i kvalserien.

När sedan Piteå i desperation försökte sig på spel utan målvakt var det Johan Lindholm som snyggt satte punkt och slut. Lindholm vann en kamp vid sargen och ur vinkel prickade han det tomma målet.

En riktigt stark bortainsats av HHC som nu närmast tar emot Kalmar i Holmen Center på tisdag.

Matchfakta:0-1 (18.50) Jesper Wiberg, utan assist, 0-2 (24.26) Johan Lindholm, ass. Marcus Linderborg-Alexander Bjurström. 1-2 (38.04) i powerplay, Magnus Isaksson, 2-2 (45.59) i powerplay, Sebastian Hansson, 2-3 (46.58) Jesper Wiberg, ass. Gustav Nielsen-Christoffer Jansson, 2-4 (58.58) Johan Lindholm, ass. Hannes Lindström.

Matcherna i kvalseriens andra omgång:Piteå-Hudiksvall 2-4Nybro-Kalmar 3-0Troja-Ljungby-Väsby 4-2