Jesper Wiberg (Hudik), Pontus Eltonius (Nybro), Victor Romfors (Troja-Ljungby) – vinnare på lördagen. FOTO: FLYWOOD STUDIO, LEIF HELLERIN

Resultat 1 april – kvalserien omgång 2 * Nybro vann derbyt * Piteå nära att vända mot Hudik * Ragnewall briljerade mot Väsby

Tre nya, heta matcher i omgång två i kvalserien.

Så gick det i Hockeyettans slutspel lördag 1 april.

* Expressen sänder också hela slutspelet – se  matcherna HÄR!

 

Premiären i torsdags slutade med tre hemmasegrar (korta referat och målklipp här).

I dag var det dags för omgång två i kvalserien.

Kort om matcherna:

* Piteå-Hudiksvall 2-4

Hudik Hockey var nära att matchen mot Piteå. Hälsingegänget gjorde 2-0 i början av den andra perioden men sedan kunde hemmalaget Piteå ta tillvara på två numerära överlägen och helt plötsligt stod det 2-2 på matchtavlan. Men Piteås glädje varade bara i 59 sekunder innan Hudiks stekhete sniper Jesper Wiberg har gett Hudik ledningen igen.

Wibergs första mål kom efter en läcker soloshow.

– Jag kände att jag hade lite bättre tempo så jag testade att gå. När jag kommer in i anfallszon så ser jag att deras back ställer skridskorna på ett sätt som gör att man kan såra dem. Den här gången gick det vägen och det är klart att när en sån där grej går vägen så blir det bra, säger målskytten till Hudiksvalls Tidning.

I slutminuten kan dessutom Johan Lindholm göra 4-2 till Hudik i tom bur. Hudiksvall är efter två omgångar det enda obesegrade laget och leder serien tre poäng före kvartetten Troja, Väsby, Nybro och Kalmar. Piteå är efter två omgångar det enda lag som är poänglöst.

Tvåmålsskytten Jesper Wiberg Foto: Flywood Studio

* Nybro-Kalmar 3-0

Nybro studsade tillbaka efter förlusten mot Hudiksvall i torsdags och besegrade ärkerivalen Kalmar med klara 3-o i en spelmässigt jämn historia. Trotjänaren Sebastian Borg inledde målskyttet inför de 2380 åskådarna i Liljas Arena, och spiken i kistan satte Juho Liuksiala i tom bur. Pontus Eltonius höll nollan efter att ha räddat samtliga 20 Kalmarskott.

– Det känns väldigt skönt just nu. Vi vinner välförtjänt idag och vi gör en riktigt stabil match idag. Publik i Liljas Arena blir som en sjätte spelare, säger Nybros lagkapten Adam Persson efter segern mot sitt tidigare lag.

Sebastian Borg, som styrde in 1–0, var mycket nöjd.

– Väldigt skönt att studsa tillbaka efter förlusten i Hudik. Vi kom ihop som grupp och spelade som vi ska efter vår playbook. Vi gör vår bästa match för säsongen, absolut, säger han till Barometern.

Han blickar också framåt, härnäst väntar Väsby borta på tisdag.

– Det är ju egentligen bara finaler kvar liksom, alla matcher är jätteviktiga. Det är en väldigt jämn serie.

Sebastian Borg och hans Nybro firar mål mot Kalmar. Foto: Leif Hellerin

* Troja-Ljungby-Väsby 4-2

Troja var ordentligt revanschsugna efter premiärförlusten. I den inledande perioden så hade gästerna från Stockholm det mesta av spel och chanser, men det var hemmalaget Troja som kunde gör både 1-0 och 2-0. När sedan Victor Romfors gör 3-0 i inledningen av den andra perioden så valde Väsbytränaren Jussi Salo att byta målvakt för att väcka laget. I den tredje perioden lyckas Väsby komma in i matchen målmässigt men Troja spelar stabilt och lyckas hålla undan. Matchens klart bästa aktör var hemmalagets målvakt Wictor Ragnewall som räddade 35 av 37 Väsbyskott.

Hemmabacken Calle Wäng, som gjorde 2–0 i boxplay efter en fin uppsving, var såklart nöjd. 

– På det stora hela tycker jag att vi löser det bra idag. Vi spelar vårt spel i 60 minuter och när vi gör det är vi jävligt starka. Det är inga konstigheter idag egentligen. De jagar ju mål i slutet och då har vi många som slänger sig och täcker puck. Det är helhjärtat, säger han till Smålänningen.

Ragnewall storspelade mot Väsby. Foto: Leif Hellerin

RESULTAT KVALSERIEN LÖRDAG 1 APRIL:

Piteå-Hudiksvall 2-4 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Nybro-Kalmar 3-0 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Troja-Ljungby-Väsby 4-2 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Aktuell tabell – klicka här!

Tisdag 4 april: Hudiksvall-Kalmar, Piteå-Troja-Ljungby, Väsby-Nybro.

***

Problem med sändningen eller övriga frågor?

Mejla: [email protected]

***

RESULTAT KVALSERIEN TORSDAG 30 MARS:

Väsby-Piteå 4–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Hudiksvall-Nybro 3–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Kalmar-Troja-Ljungby 3–2 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Matchfakta & lineup – klicka här!

KVALSERIEN TILL HOCKEYALLSVENSKAN – HELA SPELSCHEMAT HÄR!

Sex lag deltar, tio matcher och serieettan går upp i HockeyAllsvenskan 23/24.

”De går upp i HockeyAllsvenskan” * Superenkät inför kvalserien – 50 spelare & ledare svarar * Det laget HOPPAS de går upp * Han blir MVP