Stark poänggörare till Bois!

Han kom sexa i hela ettans poängliga säsongen som gick, då i kvartsfinallaget Tyresö/Hanviken. Joel Thulin svarade för 22 mål och 24 assist och vann Tyresö/Hanvikens interna poängliga klart. Till kommande säsong så har vi dock i samarbete med ICA Oxen Kvantum glädjen att meddela att Joel Thulin kommande säsong spelar för Mariestad Bois. Joel var under säsongen utlånad ett par matcher till Djurgården, så det är en riktigt vass värvning i konkurrens med flera andra klubbar.  

Joel Thulin, välkommen till Mariestad Bois!

Tack så jättemycket, det känns jättekul att få komma till klubben!

Vi är givetvis nyfikna på dig, vem är Joel Thulin?

En kille som är uppfödd och bor utanför Stockholm, spelade fram till senioråren i Södertälje och nu senast spelade jag för Tyresö/Hanviken. En glad och positiv kille som älskar hockey.

Vem är du då på isen?

En offensivt lagd spelare som gillar att bidra i den offensiva delen, men jag behärskar de flesta situationer, men främst har jag en offensiv upp sida.

Du kommer från en riktigt kanonsäsong i Tyresö/Hanviken, då du noterades för 46 poäng på 40 matcher. Du måste vara nöjd med din säsong!

Ja verkligen, jag fick något av ett genombrottsår på ettannivå. Det klaffade bra från start, och sedan rullade det på, så jag är jättenöjd med säsongen och hoppas kunna bygga vidare på det i Mariestad.

Kikar man på statistiken framstår du mer som en målskytt än en framspelare, stämmer det?

Det beror på rollen jag får och vilka spelare jag spelar med. Nu spelade jag med två som passade mycket, då tog jag rollen som målskytt, men jag har skills i båda delar tycker jag. Men det beror på omgivningen, jag anpassar mig.

Efter en sådan fin säsong aå antar jag att det inte bara var Bois som jagade dig? Hur kommer det sig att det blev Bois?

Nej det var fler klubbar, men framför allt så känner jag att klubben och jag själv har samma ambitioner, vi vill båda uppåt. Sedan när Calle ringde så fick jag ett bra intryck direkt, Mariestad är en seriös förening med alla bitar på plats, och det är det jag letar efter, så det var ett lätt val till slut.

Nu blir det en ny serie och en betydligt mindre ort för din del. Hur ser du på den omställningen?

Att byta från östra till västra ska bli kul, det är roligt att möta lite nya lag, och det ska bli spännande att se om det kan utveckla mig och utmana mig som spelare. Sedan vad gäller flytten till Mariestad så känns det bara roligt, jag bor i en liten förort, så det tror jag inte blir någon stor omställning, jag är ingen storstadskille egentligen, så det kommer passa mig bra tror jag.

När ansluter du?

Vi flyttar ner mitten av juli, sedan kommer jag ner till försäsongen drar igång, det är väl i början av augusti någonstans, så då är jag på plats.

Hur kommer du sköta sommarträningen?

Jag tränar sedan 2-3 år med en grupp som har en egen PT, så vi är en träningsgrupp som brukar sköta det bra, det funkar bra för mig i alla fall.

Då ska du få välja mellan två saker: Slagskott eller handledare?

Handledsskott. Jag vet inte när jag sköt ett slagskott senast, haha.

Tackla eller plocka puck?

Plocka puck.

Dribbla eller skjuta?

Dribbla!

Jobba hårt eller lira

Lira.

Slappa eller träna

Träna!

Bois sportchef Carl Johansson om värvningen:

”Joel har den gångna säsongen varit en av ettans mest framträdande spelare där han också belönats med utlåning till Djurgården i Allsvenskan i ett par matcher. Joel hade säkert redan nu kunnat ta klivet upp till HA, men väljer alltså att fortsätta sin utveckling hos oss, Joel är en skicklig spelare med fint sinne för målet. Joel ska vara en av våra ledande spelare i offensiven”

Joel på eliteprospects

Av Krister Holm

Foto Tobias Eriksson