Isac fortsätter i Bois: Självklart val!

Idag kan vi i samarbete med ICA Oxen Kvantum ge alla Boisare där ute en riktig påskkaramell. Isac Ohlsson har nämligen valt att skriva på för ännu en säsong i Boiströjan! Isac växte ut till en riktig målvaktsjätte ju längre säsongen gick och var en av orsakerna till att laget lyfte sig så rejält, det är med andra ord en riktigt bra förlängning. 

Hur har tankarna gått inför beslutet?

– Det var inte så mycket att tänka på, jag har väntat på att Calle skulle höra av sig, jag tror att vi visste om det båda två, det var ett självklart val.

Varför självklart?

– Jag trivs bra i föreningen och känner efter den här säsongen att när jag fick förtroende så växte jag mer och mer. Jag tog steg under säsongen och trivs bra med de som redan skrivit på, det är verkligen ett härligt gäng. Så det är klart man vill vara en del av det!

Utvärdera din säsong!

– Den startade bra och det gick bra till vi förlorade mot Skövde. Sedan spelade jag inte på ett tag och fick hoppa in någon match som inte gick så bra. Sedan fick jag börja spela matcher, och kom in i ett bra flow och gjorde det bra hela vägen. Jag är nöjd med säsongen efter jul.

Lite som laget i stort kanske, eller utvärdera lagets säsong!

– Det är som du säger, det var ganska mycket upp och ner. Under grundserien kom vi inte upp i nivån vi ville, vi blandade bra insatser med sämre, men efter jul och sjukdomarna så spelade vi väldigt bra, och vann det mesta. Då kom vi upp och gjorde det jäkligt bra.

Hur är tankarna inför nästa säsong då?

– Jag vill fortsätta växa och ta kliv, spela mycket matcher och bli en målvakt som ger laget chansen att vinna matcher, som jag tycker jag gjorde förra säsongen. Att ha en jämnhet.

Hur ser du på lagbygget så här långt?

– Jag tycker det ser riktigt spännande ut, det är en riktigt stark start på sillyn av Calle, det ser riktigt bra ut så här långt.

Hur ser du på förutsättningarna att gå ännu längre?

– Ja men det tror jag, det känns som att det finns god möjlighet att gå längre. Hade vi kommit upp i nivå sista matchen hade vi nått kvalserien, jag tror på en mer stabil väg dit, kan vi få in mer spets också så ser det riktigt bra ut.

I december bytte ni tränare, vad innebar det för dig?

– Jag fick stort förtroende och hade en bra dialog, det var efter det som min säsong vände, det betydde mycket för mig. Jag tycker Ronny har en perfekt blandning av coach så man lyssnar på honom, men han är också en kille man kan ha roligt med. Så jag tycker han varit toppen.

Ronny ändrade en del i spelet, vad innebar det för dig som målvakt?

– Vi ändrade mest på offensiva delar, men jag Ronny och backarna hade en dialog om hur vi vill hantera boxplay till exempel och byggde upp ett förtroende för varandra då vi visste vad vi skulle göra, men annars inget specifikt. Det handlade mest om att vi fick hela spelet att stämma, får man en massa frilägen mot sig så hade man inte haft så hög procent.

Hur lägger du upp sommarträningen?

– Jag har en tränare som kommer ge mig specifik målvaktsträning, så det är min tanke i sommar,

Bois sportchef Carl Johansson om värvningen:

”Isac tog verkligen stora steg under fjolåret och växte ut till en toppmålvakt. Det känns verkligen grymt bra att Isac väljer att förlänga, vi tror han kommer fortsätta utvecklas i klubben.”

Av Krister Holm

Foto: Sofie Alexandra Kitteröd