Erik Olsson lägger skridskorna på hyllan

Erik Olsson kom till Mariestad från värmländska Arvika som 19-åring och gjorde stor succé direkt. Efter en utflykt till allsvenskan så återvände han till Mariestad och det är också Mariestad som kommer bli hans sista klubb. För idag kan en mycket känslosam Erik tillkännage att han gjort sin sista hockeymatch, då ett nytt jobb inte går att kombinera med hockeyspelandet.

Erik: Om vi tar från början: Du kommer ursprungligen från Arvika, hur började det?

– Ja som du säger så började det i Arvika, jag följde med någon kompis som hade förälder som spelade. Sedan spelade jag Björnligan och hela ungdomsverksamheten där. I åttan började jag träna med a-laget. Det var då man började satsa mer på det, och inte bara för att det var roligt. I gymnasiet sedan fick man börja spela, och spelade där i tvåan och trean på gymnasiet och det gick väldigt bra. Så då försökte jag söka mig vidare, att kanske hitta något bra J20-lag att spela i. Men så var det någon som hjälpte mig att komma till Mariestad och på den vägen var det.

Vad var första intrycket av Bois?

– Att komma från en tvåanklubb till Mariestad, allt blev så väldigt proffsigt helt plötsligt. Det var häftigt med publik och så, man förstod att hockeyn betydde mycket för folk. Det var bara positiva intryck.

Sedan gjorde du det bra i Bois, så bra att du fick chansen i allsvenskan med Vita Hästen två säsonger. Hur var din tid där?

– Den var lärorik, första året gick hyfsat, det var lite inkörningsperiod men andra säsongen tänkte jag skulle bli mitt riktiga genombrott. Men det blev lite fel, jag kom inte överens med tränaren, så då blev det tuffare, jag fick sitta mycket bänk. Då kände jag att jag ville ha trygghet, så då blev det Mariestad igen. Det kändes bra, även om det var ett snäpp ner, men det kändes rätt både hockeymässig och personligt.

Vad är dina bästa minnen från din hockeytid?

– Det är svårt att välja, det finns så många bra stunder, både från isen och från omklädningsrummet. Men Boden borta är ett av euforimomenten man kommer ihåg, den glädjen kommer man alltid att ha med sig speciellt.

Varför väljer du nu att lägga av?

– Jag har läst färdigt en treårig ekonomutbildning i Karlstad, och visst är det ett väldigt svårt beslut, speciellt som jag pratat med både Calle och Ronny om att denna säsong har varit den roligaste hockeymässigt på väldigt länge, men det går inte kombinera mäklarjobbet jag fått med hockeyn. Och jag vill inte göra något halvdant, jag vill inte att något ska få lida för det andra utan jag vill satsa 100% på det jag gör. Så det känns ändå helt ok att byta från idrott till den civila karriären även om det inte är något enkelt val.

Hur kommer du se tillbaka på din hockeykarriär?

– Just nu känns det inte som man slutat då det är så precis man tagit beslutet. Men jag hoppas ha samma känslor som jag känner nu, att det varit grymt kul och att jag fått många kompisar och fått varit runt i hela Sverige känns det som. Men framför allt det sociala. man tar med sig vänner för livet. Vinnarkulturen man levt med i Mariestad har präglat en, man vill vinna, det kommer jag ta med mig från hockeyn och Mariestad.

Har du en sista hälsning till alla fans?

– De har betytt väldigt mycket! Alla som varit där och stöttat, alla man parata med på stan, alla bortamatcher som de kommit och stöttat. Det har gjort att man velat stanna, jag känner en enorm tacksamhet och önskar er alla lycka i framtiden och hoppas vi kan prata om vi springer på varandra på stan även i framtiden, även om jag inte spelar längre. Det blir väldigt känslosamt nu känner jag, men från botten av mitt hjärta vill jag verkligen säga all lycka till Bois och alla fans!

Bois vill tack Erik för hans insatser i klubben. En spelare som alltid gav allt för laget och som varit en viktig del i det alla säsonger han varit här. Samtidigt får vi önska honom all framgång i nya jobbet!

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd

 

BoIS sportchef om drömnamnet: ”Vi för en dialog” * Rivstarten på silly season – och mer är på gång in * Tipset – de vinner kvalserien