C-J förlänger!

Carl-Johan Gustavsson hade svårt att ta en plats i Bois under grundserien, men under allettan och framåt så var han en given pjäs i Bois forwardsuppsättning. Den skridskostarke powerforwarden tog riktigt stora kliv under säsongen, och nu står det klart att han får chansen att göra framsteg en säsong till i Boiströjan. Den egne produkten har nämligen skrivit på för ännu en säsong med Bois. 

Hur är känslan efter att ha signat ett nytt kontrakt med din moderklubb!

– Att det är fruktansvärt roligt är ju känslan! Vi hade något bra på gång på slutet så det fanns inget att tveka på, det var fruktansvärt roligt.

Beskriv din resa under säsongen som gick!

– Det var lite tufft i början att komma upp som junior, det är lite annorlunda spel och så. Men från jul och framåt spelade jag den bästa hockeyn jag gjort någonsin, och laget kom igång med. Så det började lite trevande men kom igång.

Du fick väldigt många matcher i a-laget, hade du förväntat dig det?

– Man har ganska höga förväntningar på sig själv, men man får vara ödmjuk och kriga sig till en roll och det gjorde jag.

Fick du en roll som passade dig?

– Ja den passade mig bra, speciellt efter Ronny kom in, då växlade hela laget upp. Vi spelade med mer fart och det passade mig bra.

Ja just farten och fysiken är väl dina styrkor?

– Ja det håller jag med om, det är det som är mina styrkor, jag kan spela med bra fart och lite tufft.

Du spelade inte bara a-lagshockey, du fick också vara med och spela upp J20, hur var det?

– Framför allt var det en stor lättnad. Jag var med förra säsongen när vi ramlade ur, och detta var mitt sista juniorår, så det var skönt att få spela upp dem igen. Sedan ska J20-laget ha en eloge, vi var inte med så mycket, men det var kul att få vara med och bidra med de matcher jag ändå fick göra.

Vad har du för förväntningar då på kommande säsongen, hur ska du kunna toppa säsongen som gick?

– Det gäller att ligga i med sommarträningen och på jobba det jag behöver jobba på. Jag har redan känslan av att jag längtar till att det ska dra igång, jag är så taggad, så jag ska träna på så ska det bli bra.

Vad tror du om kommande säsong, vad siktar vi på?

– Jag har en jäkla bra känsla och det Calle (Johansson, Bois sportchef) presenterat hittills ser riktigt bra ut. Vi har fått behålla många, och vi hade en enormt bra lagkänsla säsongen som gick så kan vi behålla den så kommer vi vara ett lag inga vill möta. Vi kan gå hur långt som helst!

”C-J var kanske en av dom som tog störst kliv in i senior hockeyn under säsongen som var, Vi ser att C-J kommer fortsätta utvecklas än mer nästa år i takt med ökat förtroende, Carl-Johan är en riktig soldat på isen, men besitter stora skills som jag tror Mariestads publiken ska få erfara 23/24”

Sportchef Carl Johansson

Av Krister Holm