Kaptenen Henrik Eriksson har förlängt med Borås HC, där han kan få förre storbacken Fredrik Eriksson som ny tränare. FOTO: ANDERS GUSTAFSSON

Han kan ta över Borås * Förre storspelaren aktuell: ”Ett av namnen som vi pratar med” * Läget i truppen – veteranen kör en säsong till

Fredrik Eriksson lade rören på hyllan efter säsongens sista match.

Men den rutinerade backen kan ändå bli kvar i Borås  HC – som tränare.

– Han är absolut en intressant person och ett av namnen som vi pratar med, säger klubbchefen Christoffer Holst.

* Expressen sänder också hela slutspelet – se  matcherna HÄR!

 

Fredrik Eriksson, 39, var ligans äldste spelare i vinter – ja, om vi bortser från profilen Conny Strömbergs korta inhopp i Vännäs i slutet av säsongen – men gjorde tidigt i vintras klart för Borås att han ville avsluta karriären när säsongen tog slut.

– Jag har bestämt mig. Jag har tre månader till som spelare. Det är sista säsongen. Jag har andra planer på livet och vill göra annat än att spela. Men jag kommer nog vara kvar inom hockeyn, sa han till Borås Tidning då. 

Eriksson – med bland annat sju säsonger i SHL och ni som proffs utomlands – var med och spelade upp Borås våren 2022 och i Hockeyettan svarade han för fina 36 poäng på 30 matcher.

Under den aktiva karriären har han parallellt utbildat sig till tränare – och det är därför han nu är aktuell att ersätta Gunnar Persson som coach i BHC.

Borås Tidning avslöjade nyheten i veckan och klubbchefen Christoffer Holst bekräftar intresset.

– Han är absolut en intressant person som vi har arbetat nära och ett av namnen som vi pratar med. Det är inget som är klart än, det är mycket som ska gå i mål för att det ska fungera. Vi får se var det slutar, säger Holst till BT.

Fredrik Eriksson erkänner att jobbet lockar.

– Ja det skulle det vara, jag gör nästa steg i min tränarutbildning här i slutet på april. Men det beror lite på situationen också och om familjen är med på tåget. Vi får se, just nu handlar det mycket om att smälta mina 24 säsonger i elithockeyn, säger den förre storbacken.

***

Läget i truppen i övrigt?

Målvaktsstjärnan Konstantin Barulin, 38, var ju först ut att förlänga och förra veckan plockade BHC in backen William Eriksson, 20, skolad i Brynäs och i fjol i Strömsbro i ligan. 

Veteranforwarden Henrik Eriksson, 35, förlängde också i påskas sitt kontrakt med Borås HC och går i höst in på sjätte raka säsongen i klubben.

Eriksson, som gjorde 36 poäng på 35 matcher i seriespelet, känner fortfarande att sug att spela och bidra.

– Jag tycker fortfarande att det är kul. Jag tycker att vi tog ett stort steg förra säsongen. Och när man tagit sig vidare vill man dit igen – och längre, säger han till Borås hemsida.

Sedan tidigare finns backen Christoffer Häggblad samt forwardsduon Gustav Arvidsson och Jakub Kanka på avtal.

* Uppdaterad version: Borås värvade på söndagen in Oskar Håkansson, 21, forward som är skolad i Modos organisation. Forwarden spelade i vintras i Teg, där han gjorde 23 poäng på 25 matcher.

Tisell kvar i KRIF: ”Uppsidan med att vara med från början” * Vill behålla veteranerna: ”Kör på tills dom inte vill ha mig kvar”