Poängstark center till Bois!

Han var en vital del för ett Lindlöven som vann den västra ettan säsongen som gick. Men till kommande säsong så byter unge talangen Johannes Jämsén klubb till Mariestad Bois, och därmed så har tränare Ronny Helander fått sin önskan från söndagens intervju om att få in en riktigt spelskicklig och poängstark center uppfylld. En värvning som gjorts i samarbete med Ica Oxen Kvantum. 

Johannes Jämsén, klar för Mariestad Bois, hur känns det?

– Det känns riktigt bra, Mariestad är en förening man hör gott om hela tiden, det är ett lag som alltid är i toppen av ettan och krigar, så det ska bli riktigt kul att vara med på den resan.

Vem är Johannes Jämsén?

– Som spelare skulle jag beskriva mig som en spelskicklig center som gillar att skapa mycket för medspelarna i offensiven, men jag vill också vara en spelare som man kan lita på i defensiven och i tekningarna.

– Som person är jag väldigt lugn, men tävlingsinriktad. Jag strävar hela tiden efter att nå mina mål och vill utvecklas hela tiden.

Du kommer från en säsong i Lindlöven där du stod för 29 poäng. Hur var din säsong?

– Det var en riktigt rolig säsong, det var ett bra gäng där. Det var kul att spela och vi hade en väldigt bra höstserie. Sedan hade vi lite stolpe ut i allettan, men jag är nöjd ändå. För min del ska det bli roligt att ta steg från den och fortsätta utvecklas.

Vad får dig då att ändå lämna Lindlöven och söka dig till Mariestad, är det en tjockare sedelbunt?

– Det är absolut inte för pengarna, men det känns som en klubb med höga ambitioner, så där matchade vi varandra bra. Mariestad är en toppklubb som vill något, precis som jag.

Annars så är du fostrad i Södertälje, beskriv din tid där!

– Det var roligt, alla barndomskompisar var med och spelade där, jag hade en bra roll under alla år och bra tränare. Jag fick även chansen att spela i allsvenskan, det var kul.

Vad har du annars för ambitioner med din hockey?

– Att ta mig så långt som möjligt, bli så bra som jag kan bli. Sedan hur långt jag når vet jag inte, men så högt jag bara kan.

Om du skulle beskriva yttrar som skulle passa att flankera dig, vad ska de ha för egenskaper?

– Jag skulle vilja ha en som är bra på att hitta nätet, stark på puck och på att skydda pucken. Sedan är det bra om de är snabba med så man kan ge dom lite bra passningar som ger spelvändningar.

Jag tänkte du ska få betygsätta några egenskaper i 1-5. Hur är ditt skott?

– Det skulle jag säga är en stark trea på, det går att utveckla, framför allt kraftens, precisionen har jag inga problem med.

Skridskoåkningen?

– 4. Jag tycker jag är både smidig på rören och har en bra toppfart.

Fysiken?

– Jag är inte den största killen, men stark är jag väl, så sätt en stark trea.

Täcka skott?

– Jag täcker skott om det krävs, ligger i skottlinjen och så, en fyra.

Till sist det viktigaste kanske som center: Passa?

– Där får jag sätta en femma, det är min främsta styrka, sedan kan man alltid bli bättre.

När ansluter du till Mariestad?

– Jag spenderar sommaren i Södertälje och sedan får vi se när det blir dags att ansluta, när det drar ihop sig.

Hur sköter du sommarträningen?

– Jag tränar på med några före detta lagkamrater.

Då hoppas vi att det går bra med sommarträningen så ses vi i höst!

– Ja det ser jag fram emot!

”Johannes är en riktig skicklig center med fint spelsinne och näsa för att göra poäng. Johannes har imponerat i våra matcher mot Lindlöven och vi har fina referenser på honom, en väldigt spännande spelare!”

– Sportchef Carl Johansson

Av: Krister Holm

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån