Trots allt en viktig poäng

Hudik Hockey hade ett drömläge efter två spelade perioden i bortamatchen mot Kalmar, men 2–0-ledningen man hade förvandlades snabbt till 2–3-underläge innan Filip Lander kunde säkra en viktig poäng med sitt 3–3-mål.

Den här gången blev det dock ingen bonuspoäng eftersom förre HHC-spelaren Markus Palmberg med sitt andra mål för kvällen avgjorde för Kalmar 1.08 in i förlängningen.

Det svängde en hel del om mötet i Hatstore Arena där Kalmar var det lag som tog hand om initiativet inledningsvis, Men HHC repade mot och jobbade sig in i matchen och när #70 Henrik Olsén snyggt spelade fram #22 Johan Lindholm så kunde gästerna ta ledningen efter 13.05.

Men det var tyvärr nästan det sista Olsén gjorde i matchen – och förmodligen för säsongen – för i hans nästa byte blev han skadad och av tv-bilderna att döma handlade det om samma skada som höll honom borta tidigare.

Det märktes också att tränarduon Hall/Lindelöf gjort sin läxa från hemmamatchen mot Kalmar, en match där Smålandslaget helt enkelt åkte HHC sönder och samman (vann med 5–2). Även om det var Kalmar som fick till de längsta anfallen nu också så kunde HHC-försvaret hålla sina motståndare på utsidan utan att de lyckades skapa några riktigt heta målchanser.

Spelbilden förstärktes i den andra perioden då Kalmar trummade på rejält mot #30 Isak Johansson i HHC-målet, men han höll tätt, och i stället kunde #29 Jesper Wiberg öka Hudiks ledning till 2–0. #27 Alexander Bjurström fick lite fri isyta i Kalmars zon, rundade målet och sköt. Jonathan Stålberg i hemmamålet räddade, men Wiberg höll sig framme och vispade in returen.

Med en 2–0-ledning såg det väldigt positivt ut inför den tredje perioden, men ett lite för försiktigt försvarsspel gjorde att Kalmar (Palmberg) för enkelt kunde sätta 1–2 efter 5.23, och när HHC sedan drog på sig två utvisningar inom loppet av 20 sekunder svängde matchen.

Det tog Kalmar bara tio sekunder i spel fem mot tre att kvittera (Sebastian Ottosson) och sedan blev det också 3–2 (Linus Skager) innan HHC hade hunnit bli fulltaligt. I det läget var det inte mycket som talade för att det skulle bli någon HHC-poäng den här kvällen.

Det blev heller inte bra (trodde man) när #9 Marcus Björk tvingades haka en fri motståndare och visades av planen. Och visst blev det mål när Björk satt utvisad, men det var Filip Lander som sköt 3–3 i boxplay.

Målet följdes av våldsamma protester från hemmahåll eftersom #54 Hannes Lindström strax innan åkt ihop med Kalmars Filip Nordström som blev liggande. Men ingen domarsignal kom efter sammanstötningen och pucken hamnade hos Lander som sköt, som det skulle visa sig, en oerhört viktig poäng till Hudik Hockey.

Vid de tidigare bortamatcherna i Småland har ju HHC också kryssat i full tid, men då tagit bonuspoängen i båda. Mot Troja/Ljungby kom segern efter straffar och mot Nybro efter förlängning. I den här matchen gick extrapoängen till Kalmar sedan Markus Palmberg avgjort.

Men Filip Landers 3–3-mål och tillika räddade poäng gör att HHC fortfarande toppar tabellen.

– Det är aldrig kul att förlora och vi är inte nöjda med utgången, men det är klart att en poäng är ju ändå bättre än ingen, sa Lander i tv-intervjun efter matchen.

– Nu har vi ju ändå allt i egna händer.

Två omgångar återstår och med de övriga resultaten på tisdagskvällen inräknade i tabellen kan man bra konstatera att den stenhårda kampen om den allsvenska platsen fortsätter.

Troja/Ljungby–Piteå 5–1 och Nybro–Väsby 5–4 gör att Hudik Hockey har 16 poäng (+6), Nybro 16 (+3), Kalmar 14 (+3) och Väsby 13 (+5) inför de båda slutomgångarna.

Torsdag: Piteå–Kalmar, Troja/Ljungby–Nybro och Väsby–Hudik Hockey.

Lördag: Hudik Hockey–Troja/Ljungby, Kalmar–Väsby och Nybro–Piteå.

Räkna ut vem som vinner till slut den som kan…

Övrigt:

* Boka supporterbuss till Väsby på torsdag HÄR.

* Utsålt förköp på lördag – onumrerade biljetter, 130:-, säljs i entren matchdagen.

Skribent: Christer Stridh.