André förlänger!

Mariestad Bois kan i samarbete med Ica Oxen Kvantum presentera en riktigt vass förlängning. André Astley kom till Bois på deadline day under säsongen, och visade direkt vilken klok tvåvägscenter han var. Tillsammans med Anton Blomberg och Erik Olsson bildade han en riktigt vass enhet och när han nu är med från start så kommer det givetvis finnas än större chans för honom att sätta avtryck.

Klar för en säsong till!

Ja det stämmer!

Hur har tankarna gått kring klubbtillhörighet kommande säsong?

Sedan matchen uppe i Piteå har jag varit sugen på revansch, jag tycker inte de var värda att vinna, så det har snurrat i huvudet. Sedan trivdes jag väldigt bra, det var lätt att komma in i det, en bra grupp och jag trivdes i staden och det var bra supportrar, då blir det extra roligt.

Du kom till Bois på deadline day, hur var omställningen?

Jag kom från en fortsättningsserie, det var en ny grupp, nya människor och nytt spelsystem, så det var klart det tar lite tid att komma in i det. Men de tog hand om mig bra och jag kom in i laget väldigt snabbt. Roliga matcher var det med.

Jämför spelsystemet mellan Mariestad och Surahammar, vad var det för skillnad?!

I Mariestad spelade man in mycket på centern som sedan skulle fördela. Det var också mycket hög checking, att orka sätta mycket press. I Surahammar var det lite mer ostrukturerat mer tuta och köra- Sedan bytte vi tränare och då blev det lite mer att hitta in i mitten på centern, men då var det för sent. Det var för otydligt, i Mariestad var allt mycket tydligare.

Och hur var det om du jämför vid sidan av?

Jag vill inte smutskasta sura, men allt är mer proffsigt i Mariestad, de vet vad som gäller. Sura är på gränsen till att bli ett topplag, men i Mariestad gäller det att sköta allt runtomkring med fysen och så. Sedan har du högre krav på dig i Mariestad. Man är inte där bara för att spela. Sedan trivdes jag bra i Sura med, det finns för- och nackdelar, det beror på vad man gillar som spelare.

Men förstår jag dig rätt att du vill satsa mer seriöst?

Ja jag vill spela på nivån där alla ger 100% och vill något, annars kan man lägga ner hockeyn lika gära. Så mycket tid som man lägger ner så känns det onödigt att bara kasta bort det.

Hur tyckte du det gick för dig?

Jag hade hoppats på lite mer poäng framåt, vi hade svårt att få in pucken jag och Erik. Men jag tyckte vi växte in i det mer och mer. Jag gjorde det jag skulle förutom poängen då, jag får hoppas på mer poäng i år. Det kändes som vår kedja hade något på g i slutspelet, men så åkte vi ur, och det är som det är…

I och med din signatur så består truppen av 14-15 spelare, hur tycker du lagbygget ser ut?

Jo det ser intressant ut! Det är många som är kvar från ifjol och dessutom en del spännande nyförvärv in, så det ser ut som en bra mix. Det blir ett slagkraftigt lag känns det som, fast Mariestad har bra lag varje år.

Vad har du för mål med kommande säsong?

För laget ska vi till kvalserien, och väl där kan allt hända. Det finns ingen anledning att sikta lägre. För egen del så är det svårt att säga, men jag vill bli lite bättre, nu är jag med från start med då blir det enklare. Men jag vill bli bättre på allt och bidra mer offensivt också.

”I André får vi en rutinerad 2-vägs center som är otroligt duktig på isens alla 3 zoner. André blev inkastad sent i hetluften förra säsongen och var viktig för oss. vi tror på ytterligare leverans och utveckling vid ett samarbete hela säsongen”
– Sportchef Carl Johansson
Av Krister Holm
Foto: Sofie Alexandra Kitteröd