Hudik får fortsätta drömma

Hudik Hockey får fortsätta drömma om allsvenskan. Ännu en gång blev det stopp på det sista steget och efter att man tagit bara en poäng på de tre avslutande kvalmatcherna gick förhoppningen om att skriva hälsingsk hockeyhistoria återigen i krasch.

Fotograf: FlyWood Studio.


Tjejer från Strands IF konståkning hejar på under introt.

Chansen fanns ända in i det sista eftersom Hudik faktiskt ledde kvaltabellen vid två tillfällen under sista ronden. Men när slutminuterna närmade sig och det stod klart att inte ens en seger med två-tre mål mot gästande Troja-Ljungby skulle räcka gick luften ur hemmalaget som då lite slarvigt hade släppt upp Troja till 2-2 och i slutet jagade ett nytt ledningsmål med spel utan målvakt – något som istället innebar två Troja-mål i öppen kasse.

I det läget hade det inte någon större betydelse eftersom Nybro som gick från 1-0 till 6-1 i tredje perioden mot Piteå var ouppnåeliga och nu kan glädja sig åt att vara tillbaka i allsvenskan.

Med siffrorna 2-4 (1-0, 1-1, 0-3) kunde Troja-Ljungby därmed också ta sig förbi HHC i kvaltabellen på bättre målskillnad.

Det starkaste minnet från slutmatchen i Holmen Center kom faktiskt efter slutsignalen då stora delar av publiken (1447 åskådare) med en stående hyllning i form av taktfast handklappning tackade hemmaspelarna för säsongen som alltså ännu en gång bar ända fram till kvalspel. Frågan är bara när – och om – det händer igen.

Målsättningen finns garanterat kvar. Ekonomin finns också, men finns kraften hos alla inblandade? Det är mycket som måste klaffa och sedan handlar det ju till syvende och sist om vilken spelartrupp HHC kommer att ha då.

Nu väntar några månaders jobb innan ”Lillis” Lövblom kan presentera truppen.

Matchen mot Troja-Ljungby började alltså på allra bästa sätt för HHC som kom ut som ilskna bålgetingar och direkt satte Troja under press. Det var ett snyggt mål som Carl Westberg gjorde redan under femmans första inhopp. Alexander Popovic och Adam Byström Johansson stod för förspelet.

HHC fortsatte att trycka tillbaka Troja och borde ha haft mer än ett mål med sig in efter den första perioden där skottstatistiken 12-2 talar sitt tydliga språk.

Den andra perioden började istället tungt för HHC som tappade puck under uppspel i mittzonen och Troja kunde direkt stöta framåt och göra 1-1 (21.58) genom Emil Ekholm.

Efter en sekvens med tre utvisningar på kort tid var det sedan HHC som fick sista ordet ur den situationen när William Eckmyhl skickade in 2-1 (35.25) i powerplay efter assist från Christoffer Jansson och Jesper Wiberg.

Troja-Ljungby svarade på nytt nästan direkt med ett nytt tidigt mål efter andra pausen genom Jonathan Wikström fram till ännu en kvittering (42.56). Och någonstans där stod det klart att den allsvenska platsen på nytt var på väg att rinna bort för Hudiks del. Nu räckte det inte längre att vinna, det behövdes också ett antal mål.

Chansningen med att tidigt ta ut målvakten var ett led i det försöket, men hemmalaget hade inte längre kraften och kylan att kunna hålla pucken inom laget och straffades två gånger om med mål i tom kasse, 2-3 av Carl Johan Sjögren och 2-4 av Jesper Emanuelsson.

Så var den här säsongen över och för egen del är det nu bara att säga tack för att jag har fått vara med om så mycket roligt och i så många år haft förmånen att ideellt få arbeta så nära så många härliga hockeyprofiler.

Och till slut: Grattis Nybro till den allsvenska platsen. Det måste vi ändå säga.


Matchvärden Direkt Optik valde ut #12 Christoffer Jansson som Matchens Lirare i HHC.

Skribent: Lars Gösta Larsson.

Hudik Hockey vill tacka alla spelare i föreningen stora som små, funktionärer, föräldrar, media, sponsorer, samarbetspartners, ledare för säsongen 2023-2024.