Tolv ödesdigra sekunder släckte drömmen

Väsby hade ett oavgjort resultat långt inne i den sista perioden borta mot Kalmar men släppte då in två mål på tolv sekunder vilket släckte den Hockeyallsvenska drömmen. Väsby reducerade till 2-3 i slutet av matchen men det var för sent och istället blev det två förlorare på isen eftersom Nybro samtidigt öste in mål mot Piteå vilket gav dem förstaplatsen.

Drömmar och förhoppningar skapades efter segern mot Hudiksvall i torsdags men Väsby lyckades inte förvalta läget in till slutmålet. Väsby som inte haft något att förlora under kvalserien stod inte riktigt att känna igen i början av matchen. Det var aningen stelt, det var nervigt och spelet satte inte riktigt där det borde.

Hemmalaget Kalmar öste på inledningsvis och Väsby kunde inte annat än försvara sig själva under matchens första tio minuter. Det blev bättre under andra halvan av perioden men trots det var det ändå Kalmar som satte det första målet i matchen. Efter ett längre anfall vann de kampen framför mål och tryckte in returen vilket gav dem en rättmätig ledning sett till spelet i matchens första tjugo spelade minuter.

Men under mittakten kände man igen Väsby. Det var påslaget, det var intensivt och dessutom fick laget inleda den andra perioden i numerärt överläge. Inte bara i fem mot fyra utan dessutom i spel fem mot tre efter att Kalmar visat prov på mindre gott omdöme. I det gyllene läget behövde man inte mer än åtta sekunder innan kvitteringen satt efter att Rasmus Sörgardt tagit saker och ting i egna händer och prickat in ett skott precis över ett utsträckt målvaktsben.

Väsby gjorde saker och ting mycket bra under matchens mellersta halv

a men fick inte den utdelning som laget spelmässigt förtjänade.

I den sista perioden hade man förhoppningen om att laget skulle fortsätta i samma anda som under mittakten men istället blev det Kalmar som återigen tog tag taktpinnen. Väsby startade perioden bra och fick med sig ett numerärt överläge. Men det läget vaskades bort och det satte på något sätt ribban i perioden. Väsby hade svårt att ta tillbaka initiativet i matchen och istället kom de så ödesdigra tolv sekunder mot mitten av slutakten som stjälpte laget.

I ett dödläge i matchen fick Kalmar ett långt anfall och det mynnade ut i att en påfyllande back kunde sätta pucken förbi en chanslös Victor Olsson i Väsbyburen. Väsby hann knappt reagera efter det insläppta målet förrän Kalmar dragit iväg ytterligare tolv sekunder senare. Väsby förlorade kampen i egen zon och sedan kom ett backskott och en styrning senare så var underläget jobbiga två mål upp.

Det blev dessvärre ödesdigra mål för även om Calle Åsell stod för en sen reducering efter fint förarbete av Tobias Liljendahl så var allt för sent. Väsby kunde inte vrida tillbaka matchen till sin egen fördel även fast man gjorde ett gott försök mot slutet av matchen där en kvittering mycket väl hade kunnat ordnats. Men vad hjälpte det samtidigt som Nybro öste på hemma mot Piteå där segersiffrorna till slut reste i höjden. Det blev helt enkelt två förlorare på isen i Hatstore Arena men där båda ändå applåderades av respektive anhängare till en ytterst väl genomförd säsong.

Sammanfattningsvis så går det inte annat än att konstatera att Väsby föll lite på eget grepp under den så ödesdigra dagen. Kalmar var mer påkopplade än Väsby under två av tre perioder i matchen och även fast Väsby stod för en riktigt bra mittakt så räckte den insatsen inte till segern idag.

Rasmus Sörgardt har varit en tongivare spelare och fältherre mot slutet av kvalserien vilka flera hade varit tvungen att följa efter i det absoluta slutskedet av säsongen för att man skulle ha kunnat fullfölja ett Hockeyallsvenskt avancemang. Idag stod för han för Väsbys kvittering i matchen och kändes som Väsbys stabilaste spelare sett över hela matchen.

Två grisar ges till Lucas Thorstensson som ett tag nästan själv i den sista perioden ledde Väsbys kvitteringsjakt och som firade fina offensiva triumfer som dock inte gav mer än pluspoäng.

Sista grisen tilldelas Tobias Liljendahl som återigen kändes tung och fylld med pondus och där han i stort själv bland annat låg bakom Väsby sena reducering mot slutet av matchen efter starkt förarbete.

I övrigt gjorde spelarna i Väsby en stabil match i den sista matchen utan att lyfta till den grad som hade behövts för att greppa segern och den Hockeyallsvenska platsen. Men trots det olyckliga avslutet har laget stått för en riktigt bra säsong och spelarna ska ha all heder av insatsen i kvalserien. Detta ger föreningen råg i ryggen inför kommande säsong och vi ser redan nu fram emot den kommande och där dessa erfarenheter får läggas på hög och ges som inspiration inför kommande stordåd.