PRESSMEDDELANDE: Filip Algeman ny huvudtränare i HHC.

Hudik Hockey och Filip Algeman har kommit överens om ett kontrakt över säsongerna 2023-2024 och 2024-2025 som huvudtränare för HHC.

Fotograf: Fotolasse.

Filip är 30 år och kommer närmast från Nyköping och har tidigare även tränat Hammarby och Viggbyholm.

– Prio för oss har varit att hitta en ny huvudtränare som kan fylla skorna och fortsätta utveckla vårat lag. Vidare har kravprofilen varit att huvudtränaren fortsätter att jobba och utveckla arbetet med statistik, pedagogik och uppföljning. Och där passar Filip mycket bra in – vi har träffats flera gånger och intervjuer med referenser stämmer väl in med vår kravprofil, säger Lars ”Lillis” Lövblom, sportchef HHC.

Kuriosa i sammanhanget är att Filips sambo Sofie är från Norrbo.

– Mitt uppdrag är att bygga vidare på den inslagna vägen som Dennis och Rickard framgångsrikt har påbörjat vilket skall bli fantastiskt inspirerande. Och det känns mycket tryggt med ”Lillis” och jag tror vi båda kan komplettera varandra bra. Jag får mycket energi av att jobba med en grupp med olika individer för att tillsammans nå gemensamma uppsatta mål, säger Filip Algeman, ny huvudtränare i HHC.

Filip flyttar till Hudiksvall och ansluter till HHC den 1 augusti 2023.

– Min sambo Sofie är från Norrbo så jag har varit flera gånger till Hudiksvall och Norrbo och har bra koll på HHC som har mycket bra förutsättningar, det visar ju inte minst de senaste årens spel i Kvalserien, avslutar Filip.

Assisterande tränare i dagsläget är ännu inte klart.

Filip Algeman

Född: 1993-01-12.

Klubbar spelare: Vännäs, Kalix.

Klubbar tränare: Södertälje J18, Hammarby, Viggbyholm, Nyköping, Vallentuna.