Truppnytt 23/24: SM-bronsmedaljör ansluter till Strömsbro

Idag kan vi presentera nästa nyförvärv när vi spikar kommande säsongs målvaktspar! Vi tar in snart 20-årige Markus Nyqvist Sandrud som senast kommer från Timrå IK’s juniororganisation, där han även var med och tog ett SM-brons i våras med deras J20-lag. Den långe målvakten är född i Sundsvall och har även Timrå IK som moderklubb. Nu tar han steget ut i seniorhockeyn och han gör det med oss!

Hur gick tankarna när du valde spel i Strömsbro?
– Jag valde Strömsbro just för att det verkar som en bra och seriös klubb som satsar på sina spelare.

Hur känns det att nu ta steget ut i seniorhockeyn på riktigt?
– Det känns riktigt kul och spännande att kliva ut till A-lagshockeyn på riktigt. I vintras fick jag prova på det under en månad och nu är jag mer redo än någonsin.

Vad har du för förväntningar på kommande säsong?
– Den här säsongen kommer vi i Strömsbro som lag att göra allt för en slutspelsplats!

Sportchef Johan ”Gnidan” Wennberg kommenterar:
”Markus är en stor målvakt som är riktigt ambitiös. Han är en skolad målvakt som kommer passa perfekt in i vår grupp i vinter. På sina 7 slutspelsmatcher hade han en räddningsprocent på 95 % vilket var bäst i slutspelet och visar på att han är en målvakt som är bäst när det gäller. Välkommen till Strömsbro, Markus!”

Foto: Marcus Claesson