Muren är tillbaka!

Ettans bästa målvakt är tillbaka! I samarbete med X:ets för så kan har vi nämligen glädjen att meddela att Tobias Sandberg är tillbaka inte bara i organisationen, utan även på isen. 29-åringen var förra säsongen på utflykt till allsvenskan för spel i Vita Hästen, men nu är han alltså tillbaka i sin favoritklubb, något som vi vet glädjer alla er Boissupportrar. Men det glädjer också Tobias starkt visar det sig när vi ringde upp för en intervju.

Tobias, tillbaka i Bois, hur känns det?

– Det känns roligt att vara tillbaka, det är den klubb jag brinner för så det ska bli kul att bidra med det jag kan både på isen och vid sidan av.

Hur var din säsong i Vita Hästen?

– Det var roligt att prova på. Det var mycket nytt i början, och kvalitén skiljer lite men inte så milsvid ändå tycker jag. Jag kom in i det bra, trivdes bra i stan och laget. Men det var en rörig säsong, de gick i konkurs, så det blev väldigt rörigt, men vi i laget höll ihop det bra och gjorde ett av de bästa resultaten Hästen gjort någonsin.

Hur var din säsong? Du delade målvaktsposition med Adam Ohre…

– Ja vi stod ungefär lika mycket, han någon match mer kanske. Man vill alltid stå mer, men jag tycker jag gjorde det bra de matcher jag stod. Så en helt ok säsong.

Hur var det att ha delat ansvar, du brukar vara van att stå allt?

– Det är klart man visste det skulle bli tufft, sedan i allsvenskan kan det bli tajt mellan matcherna, man kan spela tre matcher på en vecka eller match två dagar i rad, så jag var inställd på att det kunde bli så. Men då kunde man passa på att träna lite extra som man inte kunde annars, så det gav mig mycket också.

Det var aldrig aktuellt med fortsatt spel i allsvenskan?

– Jo visst har det funnits intresse från några klubbar, men jag har fått en annan roll i klubben där jag kan bygga något för framtiden, och jag brinner för klubben och vill ta mig av utmaningen att hjälpa klubben, så det landade att det var här jag vill se min framtid.

Hur går det att kombinera jobbet som assisterande klubbchef och spelare?

– Det vet jag inte, jag har ju inte börjat ännu, hahaha. Nej, men jag tror det kommer gå bra, vi har pratat om hur vi ska kombinera detta och har kommit fram till en bra lösning. När det är match så är det match, och när det är jobb så är det jobb.

Ja du är ju evenemangsansvarig, med ansvar för matcharrangemangen bland annat…

– Mycket kan man förbereda, sedan är jag inte ensam, det går inte vara på isen och vid sidan av, men vi är ju flera som hjälper till så jag ser inga hinder, det kommer gå att lösa.

Är det en bättre målvakt som kommer tillbaka till Mariestad skulle du säga?

– Ja det skulle jag säga, jag har fått ett års mer rutin och har också fått prova på spel på högre nivå, det har gett erfarenheter, jag vet vad som krävs. Så jag bär med mig nyttig rutin som hjälper både mig och laget skulle jag säga.

Du kommer samsas om målvaktspositionen med Isac Ohlsson som gjorde en grym alletta. Hur ska det bli?

– Det ska bli kul, vi pratade mycket under förra säsongen med, vi känner varandra bra, det är inga konstigheter. Som vi varit inne på, han är lite yngre, och kan jag hjälpa honom och han mig så är det väl jättebra?! Vi kommer bra överens, han har varit med hela processen och det kommer funka bra.

Du var inne på det tidigare: Vad är det som gör att Mariestad är klubben i ditt hjärta?

– Det är en bra fråga, det trodde man inte när man flyttade ner för sex år sedan! Men det är inte bara klubben, det är hela staden, det är en väldigt familjär stad där jag verkligen känner mig hemma. Det är samma med hockeyn, jag har känt mig oerhört välkommen från dag ett. Det är bara att ringa ett samtal så ställer folk upp, går med och käkar eller vad det än gäller. Det är inte bara jag som upplevt detta, det är många som blir kvar i föreningen, just för att det är så familjärt, jag hittar inget bättre ord på det. Men jag känner att det är här jag har min framtid, och det betyder oerhört mycket för mig. Man blir lite av en spelande, arbetande supporter!

Till sist: Vad har du att säga om laget?

– Jag har pratat med folk i laget, och vi är överens. Detta måste vara det bästa Boislaget på länge, vi har fått behålla många och dessutom fått in flera riktigt spännande nyförvärv. Det är nog det bästa laget jag spelat i i Mariestad, så jag har stora förhoppningar på laget kommande säsong!

Bois sportchef Carl Johansson om Tobias:

”Tobias är en fantastisk duktig ishockeymålvakt som kommer tillbaka till klubben från en fin säsong i f.d allsvenska klubben Vita Hästen. I och med Tobias signatur så är målvaktsparet spikat. Och jag tycker vi sitter på hela hockeyettans bästa!”

Av Krister Holm